{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sportske igre mladih u Splitu: 11 medalja za Bosnu i Hercegovinu

31.8.2015. u 11:38
27
6
Sportske igre mladih u Splitu: 11 medalja za Bosnu i Hercegovinu
27
Simboličnim gašenjem olimpijskog plamena na splitskim Prokurativama, službeno su zatvorene Sportske igre mladih, ali i prvo Veliko međunarodno finale.
Povodom prvog Velikog međunarodnog finala, koje je održano od 24. do 28. augusta u Splitu, više od 500 djece i mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Srbije, tokom četiri dana takmičenja borili su se za titulu najbolji od najboljih.

Djevojčice i dječaci iz BiH, finalisti petih BH Telecom Sportskih igara mladih, njih 133 takmičili su se u malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, uličnoj košarci, tenisu, stonom tenisu i šahu. Kući su ponijeli 11 medalja, od toga šest zlatnih, četiri srebrene i jednu bronzanu.

"Ponosni smo na sve mališane i činjenicu da smo donijeli 11 medalja sa Međunarodnog finala. Split je i ove godine bio odličan domaćin svim učesnicima i bio je centar sporta i zabave svim mališanima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije", istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora.

Uz mnoštvo zabave, smijeha, radosti i pokoju suzu, ali više od svega sportskog duha prenesena je poruka jednakosti, prijateljstva i zajedništva djece i mladih na kojima, kako kažu, svijet ostaje.

"Preko 130 hiljada djece iz regije učestvovalo je na Igrama. Nadamo se da ćemo iduće godini biti još brojnije, a u planu je da se Igre prošire na još jednu zemlju regije", izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih Hrvatska.

Igre nastavljaju promovirati projekat "Fer igra za fer djetinsjtvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a, šireći toleranciju, prijateljstvo i fer plej na svim terenima. Utakmice u Hrvatskoj obilježila je fer igra i poštivanje protivnika. Uz brojne medalje u posebnoj kategoriji "Fer plej" ove godine je nagrada dodijeljena malonogometnoj ekipi iz Kruševca.

Uz vatromet i koncert Sportske igre mladih 2015. su službeno zatvorene, a osmijesi na licima mališana su potvrdili da je su Igre najljepša sportska priča.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: