{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sportske igre mladih: Turneja radosti doputovala u Široki Brijeg, Mostar i Čapljinu

3.7.2015. u 13:52
19
3
Sportske igre mladih: Turneja radosti doputovala u Široki Brijeg, Mostar i Čapljinu
19
Pete BH Telecom Sportske igre mladih su krajem juna mjeseca i početkom jula doputovale u Hercegovinu. U Širokom Brijegu, Mostaru i po prvi put u Čapljini, više od 3.000 djevojčica i dječaka se takmičilo u deset sportskih disciplina u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi.
Visoke temperature nisu smetale učesnicima da pokažu svoje vještine i fer igru. Djevojčicama i dječacima iz ova tri grada pridružili su se i mališani iz Stoca, Metkovića, Neuma, Gruda, Ljubuškog, Čitluka, Trebinja i Međugorja.

Čapljina je po prvi put domaćin Igara, a takmičenja u ovom gradu na jugu Hercegovine zvanično su počela tradicionalnim izvođenjem početnog udarca načelnika dr. Smiljana Vidića: "U zdravom tijelu zdrav duh, time se uvijek vodimo. Stiglo je više od tisuću prijava, a djeca su sretna što će se takmičiti".

Djevojčica, Iva Bule i njena rukometaška ekipa je bila jedna od najspretnijih: "Dale smo jedanaest golova, protivničkoj ekipi smo pustile da daju samo jedan go. Drago nam je što dolazimo u Sarajevo".

Igre su zaakooon-poznat je slogan među mališanima na Sportskim igrama mladih, ali kada se pokaže i dokaže na terenima, zaslužuje sve pohvale.

Oni najbolji su za svoju ekipu osigurali mjesto na Finalnom takmičenju u Sarajevu, koje će biti održano od 18. do 23. augusta. ”Pobjednici svih sportova otputovat će besplatno na finalno takmičenje u Sarajevo. Nakon Sarajeva putujemo na Veliko Međunarodno Finale u Split.”, istakao je Haris Deliahmetović, Predsjednik Sportskih igara mladih BiH.

Fer igra ima posebno mjesto na BH Telecom Sportskim igrama mladih. Igre u sklopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a, promoviraju sport i njegove vrijednosti, toleranciju i prijateljstvo.

Do kraja ovog ljetnog raspusta najveselija ekipa posjetit će 28 bh. gradova. Nakon toplih gradova u Hercegovini takmičenja se nastavljaju već sutra u Sarajevu, koja će trajati tri dana. Svi zainteresirani još uvijek se mogu pridružiti učesnicima prijavom putem web stranice www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: