{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sportske igra mladih: Mališani pokazali da su sport i druženje temelji fer djetinjstva

6.8.2015. u 13:39
0
0
Sportske igra mladih: Mališani pokazali da su sport i druženje temelji fer djetinjstva
0
Najljepša sportska priča, BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoj put i nakon uspješno održanih Igara u 14 bh. gradova stigle su u Bihać, Veliku Kladušu, Livno, Bugojno i Travnik.
Oduševljenje dolaskom Igara, među djevojčicama i dječacima, nije se moglo skriti posebno u Bihaću i Velikoj Kladuši, gdje se za učešće prijavilo više od 1.800 mališana. Smijeh i dobra zabava svake su godine najveća motivacija djevojčicama i dječacima, koji su u ovim gradovima pokazali sjajne sposobnosti.

"Sa svojom ekipom sam danas pobijedio. Radujemo se dolasku na završnicu u Sarajevo. I ove godine, kao i prošle očekujemo dobro druženje sa drugom djecom i zabavu", rekao je Aldžić Abdullah, kapiten košarkaške ekipa Ljiljan iz Velike Kladuše.

U Livnu su ove godine mališani slavili rođendane na terenima, a pobjednička ekipa OK Troglav je svojoj saigračici koja je slavila rođendan posvetila svoju pobjedu.

"Bilo nam je super i lijepo smo se družili. Mi jedva čekamo Finale. Ovom pobjedom želimo čestitati rođendan svojoj saigračici Zorani", rekla je Anđela Brčić u ime ekipe OK Troglav.

Da se sportska upornost isplati dokazala je ekipa “Široki u srcu” iz Širokog, koja se nakon četiri grada i četiri finala uspjela plasirati na finalno takmičenje u Sarajevu.

Djevojčicama i dječacima iz Bugojna, pridružila su se djeca iz Busovače, Jajca, Donjeg i Gornjeg Vakufa. Oni su pokazali da su sport i druženje temelji fer djetinjstva.

Edin Šišić sa svojom ekipom NK Sport Prevent plasirao se na finale u Sarajevo: "Super nam je bilo na Sportskim igrama mladih. Jedva čekamo finale da se družimo sa drugim ekipama".

Puno smijeha i zabava ispunili su i dvoranu OŠ Travnik, gdje je posebno zanimljiva bila finalna utakmica u malom nogometu za 2004. godište i mlađe. Pobjednička ekipa Kaubunarci je ispraćena gromoglasnim aplauzom navijača, čije se oduševljenje nije moglo skriti. Djeca se uistinu znaju iskreno radovati, a svoju pobjedu proslavili su plesom na terenu.

Igre će i u narednim gradovima domaćinima nastaviti graditi prijateljstva, promovirati toleranciju i fer plej u okviru projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a.

Druženja sa mališanima širom BiH se nastavljaju, a SIM ekipa će u narednim danima posjetiti Doboj, Tešanj i Visoko. Nakon završetka regionalnih takmičenja, Sarajevo će u periodu od 18. do 22. augusta ugostiti više od 1.800 finalista iz 28 bh. gradova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: