|

U Mostaru otvoren najveći sajam ptica u BiH

U Mostaru otvoren najveći sajam ptica u BiH
46
Piše: Ž. M.
5.12.2014. u 16:21
14
komentara
46

dijeljenja
1/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
2/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
3/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
4/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
5/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
6/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
7/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
8/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
9/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
10/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
11/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
12/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
13/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
14/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
15/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
16/16 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Mostarsko Udruženje za zaštitu i uzgoj ptica i sitnih životinja "Stari Most" osvojilo je prvu nagradu na 12. državnoj ornitološkoj izložbi ptica u Mostaru.
Prema riječima člana ovog Udruženja Emira Delića, ovo je jedan od najvećih i najuspješnijih sajmova ptica u BiH na kojem je predstavljeno 625 eksponata od kojih se 500 ocjenjivalo.

"Ponosan sam prije svega što smo upravo saznali da smo najbolje udruženje u BiH, jer je ovo pored revijalnog dijela i takmičarsko izlaganje ptica. Ljubitelji ptica i oni najmlađi će ove godine zaista moći uživati u posjeti jer je ovo u posljednjih pet godina najveći broj eksponata izloženih u BiH", kazao je Delić.

"Izložio sam sedam vrsta golubova od kojih je najznačajniji upravo Praški golub kojeg sam donio iz Praga i u cijeloj državi imaju samo dva primjerka. Privatno posjedujem 150 primjeraka golubova kojima sam svakodnevno posvećen", kazao je Ante Bem, aktivist udruge Stari grad i vlasnik šampiona u kategoriji golubova.

Sajam se odvija u holu autobuske stanice u Mostaru i trajat će sve do nedjelje, kada će najuspješniji izlagači zvanično dobiti diplome i pehare. Svi zainteresirani na trodnevnom sajmu mogu vidjeti sve vrste kanarinaca, golubiće, kineske koke koje spadaju u najmanje koke, divlje ptice i štigliće.

Na sajam su se odazvala udruženja iz Banje Luke, Zenice, Tešnja, Sarajeva, Travnika i Mostara.

Iz Udruženja Stari Most su kazali kako je sajam postao tradicija Mostara i da će oni u narednom periodu nastojati održati tradiciju očuvanja i predstavljanja ptica u Mostaru.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...