Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Duple dnevnice vikendom,praznicima troduple i ko hoce nek radi..Obzirom na stanje u drzavi svi bi radili 😂
Odmah tužiti gradsku vlast jer je takva odluka neustavna i diskriminatorna
A onda ces kukati kako radis i nedeljom 😁.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
E golemo… BRAVO!
Koliko je vas Marlboro-a pa to više nema smisla
Bravo za Mostar Sarajevo ostaje simbol izrabljivanja 😡😡😡😡😡
Pa zaposlite vise radnika .. imoze biti i nedjelja radna ali svaki radnik da radi u sedmici 5 dana.. nek katolici ne rade nedjeljom a muslimani petkom i to ce biti extra a ovim danima nek se dogovore
Da je Bogdom u cijeloj državi takvo pravilo.Nažalost u ugostiteljstvu imamo slučajeva da nam tek daju slobodan dan jednom u 15 dana u sezoni, sa izgovorom kako nemaju koga da stave da radi jer kao nema radnika, a ustvari ne žele da zaposle još ljudi jer zaboga treba dati još jednu dvije plate, ko veli možete vi to izdržati.A kad tražiš slobodan dan još te napadne s tim kao zimus ste sjedili sad kad treba raditi bunite se.Sve poslodavce treba na goli otok poslati, fuj.
kad vidim kako se pojedini sefovi odnose prema radnicima u bingu,merkatoru,konzumu itd.trebalo bi ljudima dat i dva dana odmora sedmicno pa da izdrze psihotorturu i konstantni pritisak na plecima radnika
MOSTAR KATOLICKI GRAD / NIJE BI ZAGREB OVO USPIO JER SU SE GRADJANI POBUNILI / SDA SE PRODALA
Hoce li ukinuti kiriju za te dane? Hoce li poreze smanjiti za te dane ? Troskovi idu i nedeljom na godisnjem nivo je to mjesec ipo neradnih dana neki su prinudjeni da rade svaki dan da bi opstali
Ti si vjerovatno neki poslodavac, mirišeš mi tako 😏
Kako ce gradska vlast kaznjavat i zabranit nesto alo nije zakonom regulirano. Kako ce se neko sankcionirat na osnovu necije odluke.
Ni na jednom sudu neće proći kazna, ako ista nije predviđena zakonom. Odluku mogu mačku o rep zakačiti.
ako neko privatno radi i ima svoj privatni obrt šta ima neko drugi da mu nameće nekakve slobodne dane.čovjek odlučuje sam.bože sačuvaj.ovo nigdje nema.
svaka cast ako ce se provoditi kako je napisano,samo nemojte da neko moze a neko ne moze,svima isto pa kako god niko ovde nije zakinut a svi ovi robovi sto rade sedam dana da imaju jedan dan zagarantovan slobodan,dosta je divljanja,samo gdje ce one kumare nedeljom da idu da budu vidjene po mepasu trazeci kitu,cestitke upravi iako sam uzasno kritican prema njima,ovo je prava stvar palac gore
A petkom?
Ovo je doneseno s namjerom da se turističkom starom dijelu grada nanese šteta.
Neće raditi prodavnice prehrambenim, neprehrambenim artiklima, trafike. Možeš kupiti suvenir i popiti kafu. Ako ti šta drugo zatreba, čekaj ponedeljak, pametnjakoviću.
Dođe turista nema gdje kupiti cigarete, upaljač, flašicu vode, dopunu za mobitel, djetetu sok, grickalicu,.., baš si hajvan.
U uslivima gdje se prihod iskljucivo ostvaruje od turizma nece brzo proci pa ce se vratiti na staro. Platite ljude posteno za rad vikendom i blagdanom pa niko nece biti nezadovoljan
Vidim nema u Mostaru prečih problema od zavođenja katoličke politike na početku turističke sezone. Odluka bi se valjda trebala odnositi samo na Zapadni dio grada gdje turisti ne zalaze. Sramotno! Ko želi da radi nedjeljom može biti više plaćen, dosta više vjerskog socijalizma!
Koje budale, turistički grad i zabrana.
Imbecilna odluka! Mostar koji je turistička destinacija,sa uništenom svakom drugom hranom privrede osim turizma koji polako oživljava, zatvorio dućane vikendom, odnosno nedjeljom!? Trebalo je postaviti minimalnu dnevnicu za rad nedjeljom, tj dodatno ljude platiti , a ne ovako. Bože sačuvaj ....i ko se sve bavi politikom i javne odluke donosi!
...svakom drugom GRANOM privrede, osim turizma....( ispravak)
malim trgovinama u kojima radi sam vlasnik i još par zaposlenih, treba se dopustiti da rade kad hoće. oni ne izrabljuju nikoga, žive od svoga rada. tako dati šansu i pojedincima i suzbiti monopol trgovačkih lanaca.