"Najmoćnije žene BiH“
0

U "mentoRING" program udružilo se 89 uspješnih žena iz BiH

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Centru za promociju civilnog društva (CPCD) danas je predstavljen jedinstveni "mentoRING“ program u BiH.

U duhu ovogodišnje teme Međunarodnog dana žena "Povezivanje mladih žena - inspiracija za budućnost“ ovaj program ima za cilj da poveže mlade žene kojima treba podrška u razvoju karijere sa ženama koje su uspješne u poslu i koje su prepoznate po svom doprinosu u društvu.

"Program će se provoditi od 10. marta do 10. aprila. Prijavilo se 89 mentorica iz raznih oblasti, biznisa, nevladinih organizacija i drugih institucija“, rekla je direktorica CPCD-a Aida Daguda.

Jedna od mentorica Nermina Zaimović-Uzunović kaže da će kao zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH nastojati objasniti proces rada i aktivnosti u parlamentu, a kao univerzitetska profesorica otvorit će viđenja kako se postaje profesorica na visokoškolskim ustanovama.

"Bilo koja aktivnost znači da žena mora imati ciljeve, ali i veliku podršku u svom okruženju. „mentoRING“ program podrazumijeva da dodamo jednu kap u tu čašu napora da bi žene mogle postići ono što žele“, istakla je Uzunović.

Iz Parlamenta Federacije BiH za ovaj program prijavile su se Besima Borić, Almedina Bulić, Aida Brčić, Hafeza Sabljaković i Mira Grgić.

Ovaj zajednički rad i saradnja žena u BiH proslavit će se u drugoj polovini aprila na završnoj manifestaciji pod nazivom "Najmoćnije žene BiH“.