Godišnjica ukazanja
1

U Međugorju hodočasnici iz preko 60 zemlja svijeta

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Međugorju se danas obilježava 31. godišnjica Gospinih ukazanja. Tim povodom središnji večernji molitveno-liturgiski program započet će u 18 sati molitvom krunice te misnim slavljem u 19 sati, koje će predvoditi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar.

Po riječima ravnatelja Informativnog centra Mir Međugorje fra Miljenka Šteke, mise su započele jutros u 5 sati i održavat će se tokom cijelog dana svaki sat i prevoditi na 18 svjetskih jezika.

Na upit koliko se trenutno hodočasnika nalazi u Međugorju, Šteko je kazao kako je to teško reći jer nema pravih mjerila te da "neki barataju s brojkom od preko 100.000 ljudi".

"Sve je puno i mislim da je broj hodočasnika na nivou prethodnih godina. Uglavnom, na svakoj misi budu deseci hiljada ljudi iz preko 60 zemlja svijeta, a najviše iz Italije, Hrvatske i BiH", kazao je Šteko u izjavi za Fenu.

Na Blagdan sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja, održana je tradicionalna "Hodnja mira" od Samostana sv. Ante na Humcu do Župne crkve sv. Jakova u Međugorju.