BiH
16

U martu počinje podjela novih elektronskih zdravstvenih kartica u KS

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Narednog mjeseca počet će podjela novih elektronskih zdravstvenih kartica Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZOKS) nakon što je došlo do greške pri štampanju 200.000 kartica.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS ističu da će nove elektronske zdravstvene kartice, koje su odštampane s pogrešnim grbom Kantona Sarajevo, biti završene u martu.

Nakon što građanima budu podijeljene nove elektronske zdravstvene kartice pristupit će se izradi novih i za ostale korisnike ZZOKS.

Iz Zavoda su ranije kazali da je pri izradi elektronskih zdravstvenih kartica za osigurane osobe došlo do tehničke greške koja se odnosi na izgled grba Kantona Sarajevo.

Inače, uvođenje elektronskih kartica se najavljuje već godinama, kako u Kantonu Sarajevo, tako i u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Riječ je o kapitalnom projektu u zdravstvu s mnogim prednostima, a samo neke od njih su da pacijenti više ne moraju ići ovjeravati knjižice, čekati u redovima te da će se povećati efikasnost zakazivanja pregleda kod ljekara.