{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U livnici Jelšingrad uništeno više od 3.000 komada oružja iz cijele BiH

21.3.2014. u 09:09
0
27
U livnici Jelšingrad uništeno više od 3.000 komada oružja iz cijele BiH
0
U banjalučkoj livnici Jelšingrad uništeno je oružje koje su građani, u okviru kampanje “Izaberi život bez oružja” u proteklim mjesecima predali policiji.
Kampanja se provodi na podučju cjele Bosne i Hercegovine, a prilikom uništenja u Banjoj Luci uništeno je preko 3.000 komada oružja prikupljeno u cijeloj zemlji. Dio oružja je oduzet i sudskim odlukama jer je bilo sredstvo izvršenja krivičnih djela.

Uništeno je, između ostalog, i oružje koje je u prethodnom periodu predano policiji na području Srednjobosanskog kantona: 17 automatskih pušaka sa 19 okvira za municiju, 7 poluautomatkih i lovačkih pušaka, 3 pištolja raznog kalibra i 3 komada inprovizovanih oružja.

Rezultati kampanje prikupljanja oružja koje je u nelegalnom posjedu građana su veoma dobri, pa je proteklih šest mjeseci, koliko traje ova kampanja, prikupljena značajna količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Iz policije podsjećaju građane da je cilj kampanje prikupiti oružje koje građani nelegalno posjeduju, s tim da su prilikom dobrovoljne predaje građani oslobođeni prekršajne i krivične odogovornosti.

Ukoliko se pak takvo oružje pronađe kod građana prilikom preduzimanja zakonitih pretresanja prostorija, za osobe koje ga posjeduju neće važiti zakonska amnestija.

Iz tog razloga, iz policije apeluju na građane da izaberu život bez oružja, te na taj način svima učine život sigurnijim, a posebno svojim najmlađim članovima porodice, koji mogu doći u posjed takvog oružja i povrijediti se ili pak smrtno stradati, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Podsjetimo, prije tri dana je u Travniku na dva gradska trga održana prezentacija ove kampanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: