BiH
1

U Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Mostaru za uspiješno završene kurseve dodijeljeno 1.185 diploma

Klix.ba
U Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Mostaru jučer je održana svečana akademija dodjele diploma polaznicima kurseva koji su uspiješno položili završne testove.

Tom prilikom je dodjeljeno 1.185 diploma. Polaznicima su dodijeljene diplome za kurseve iz arapskog jezika, engleskog jezika, informatike, te arapske kaligrafije.

Kulturni centar "Kralj Fahd" organizuje kurseve koje finansira Vlada Kraljevine Saudijske Arabije i besplatni su za sve polaznike bez obzira na spol, religiju, etničku ili nacionalnu pripadnost.

Svečana akademija je organizirana pod pokroviteljstvom ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani Mominaha.

Na svečanoj akademiji učestvovali su i predstavnici Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar, predstavnici Pedagoškog zavoda, direktori osnovnih i srednjih škola te brojni predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tokom same ceremonije gostima se obratio ministar obrazovanja Rašid Hadžović, direktor Kulturnog centra "Kralj Fahd" iz Sarajeva Muhamed Alu Šejh i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Hani Mominah.

"Večeras u Mostaru slavimo završetak i dodjelu diploma iz informatike, arapskog jezika, engleskog jezika i arapske kaligrafije. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovdje večeras što dijelimo ovu radost i nadamo se da će svečanost biti na jednom nivou koji dolikuje ovom Centru'', poručio je ambasador Mominah.