{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U KS vanredna situacija zbog sve većeg broja pasa lutalica

18.9.2013. u 16:52
5
384
U KS vanredna situacija zbog sve većeg broja pasa lutalica
5
U KS vanredna situacija zbog sve većeg broja pasa lutalica
U Kantonu Sarajevo je vanredna situacija zbog prisustva sve većeg broja pasa lutalica, koji ugrožavaju život i zdravlje ljudi, ocijenjeno je na sastanku održanom danas u prostorijama Gradske uprave.
Sastanak je inicirao gradonačelnik Ivo Komšić, a prisustvovali su kantonalni premijer Suad Zeljković, nadležni ministri, načelnici gradskih općina, te predstavnici Veterinarske stanice i Veterinarske inspekcije KS.

Zaključeno je da Vlada Kantona Sarajevo donese po hitnom postupku uredbu kojom bi se regulisalo uklanjanje pasa lutalica sa sarajevskih ulica. Također je dogovoreno da se na temelju nje donesu i izvanredne mjere, u čiju realizaciju bi bili uključeni veterinari i veterinarski inspektori, kafilerija KJKP ”Rad” i higijenski servis za hvatanje pasa, koji je nedavno osnovala Općina Novi Grad.

Kako bi se na adekvatan i sistemski način riješio problem pasa lutalica, koji predstavljaju opću opasnost za građane, a pogotovo djecu, koja sve manje imaju prostora za igru u devastiranim i kontaminiranim parkovima i trgovima, a i zabilježen je u posljednje vrijeme veći broj ujeda (450), učesnici današnjeg sastanka su se jednoglasno složili da se i aktivira postupak za izmjenu i dopunu državnog Zakona o dobrobiti životinja, kao i njegovo usaglašavanje sa zakonima država u regiji, koji uređuju ovu problematiku, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: