Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a to sto se radnik zloupotrebljava nikome nista? -radi se po 12h a na ugovoru pise 8 -pise i 40 sati sedmicno, a radi se po 66 sati. -isto pise i 19 dana odmora a dobije se 2 x po 5. -2 x 24 h odmora u toku sedmice (vezano) a nema nikada toliko. - pravo na slobodan dan po potrebi, a kada se zatrazi prijeti se otkazom. pise mnogo toga, postuje se nista. bolje se pozabavite poslodavcima, ostavite radnike na miru.
pa sezonska gripa, moraju da boluju...ostale njive nesređene...traktori nepodmazani...
Ma ja, treba radnik da radi pod bolovima i opterecenjem, kako bi se ustedilo tih 7 miliona, da bi ih vi mogli ukrasti nehljebi
Jarane cijeli dan provedem na poslu, za malu platu, lozim sta stignem jer je grijanje skupo, jedem jeftinu hranu jer nas je 4oro a jedna plata..pa kako da se ne razbolim, slomljen sam i fizicki i psihicki, i treba mi bolovanje!
pa normalno kad su radnici ko robovi
https://faktor.ba/vijest/tragedija-u-gornjem-vakufu-poginula-dvojica-radnika/10423
Ovo se nije desavalo za vrijeme T I T A kad je radnik bio zasticen i uzivao sva prava.Danas ga stranacki tajkuni sutaju ko bebe zvecke.Kod T I T E se radila cista 8 dnevno i maks 5 dana sedmicno pa ma koji to posao da je bio uz placen topli obrok i siguran regres pa i zimnica preko sindikata.Danas radis i po 9 dana u sedmici i na kraju dobijes minimalac i 🖕od vecine poslodavaca u Dodik -Covic - Bakir drzavi.
Nego kolki je GRASOV DUG...300 miliona...i svi radi i sute....nema kazni za taj dug...nema smanjenja plata....gdje idu pare iz GRASA....Hocel to biti placeno od nasih narodnih para....
najpopularnija dijagnoza uhljeba na budžetu je F43 (stresna reakcija)
Glupani, pa na ovo stanovnika to je minimalno.
Ovi su stvarno besposleni .U nedostatku ideja kako da poboljšaju život građana oni iznose ove gluposti u javnost.Ovi glupani moraju da znaju, a sobzirom na ratna stradanja, da je kompletna nacija poprilično ranjiva i da svi boluju od neke bolesti.
Bolna cinjenica je da narod nece da radi u Bosni. Male su plate i sve to stoji, ali nema mudrijeg naroda od nas bosanaca.. Na sve moguće načine varamo državu a ovo sto nam se desava je samo reflektujuca stvar na sve to.
Doktorima sa daje petoba da otvore bolovanje,samo dijagnoza od specijaliste moze opravdati bolovanja,ako i specaijalisti nisu potkupljivi.Lova se uvukla u sve pore drustva...
Zdravim ljudima dajete bolovanja a bolesne maltretirate. Zdrave ljude šaljete u invalidske penzije a bolesne tjerate da rade. Iživljavate se na ljudima, igrate se boga!