{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U koritu i na obalama rijeke Bune prikupili smeće, alat i mrtve ribe

4.7.2015. u 20:20
34
16
U koritu i na obalama rijeke Bune prikupili smeće, alat i mrtve ribe
34
Sportsko ekološko udruženje Hercegovina (SEUH) organizovalo je danas ekološku akciju "Buna 2015." i očistilo korito i priobalje rijeke Bune kraj Mostara.
Akcija je provedena u spomen na Damira Pandžu, a ronioci i kopneni timovi su na šest lokacija čistili korito i priobalje rijeke od ŠRC Buna do ušća u rijeku Neretvu.

U akciji je učestvovalo 45 ronilaca iz BiH i Hrvatske iz klubova REK Hvidra Split,Vidra Ljubuški, Explorer Sarajevo, HRK Neum, RK Neretva Mostar, Buk Banja Luka, RK Vidra Modriča, RK Bosna Sarajevo, Periska Ploče, Posejdon Mostar i ronioci SEUH-a.

Podršku je dalo i 40-tak zaljubljenika u prirodu i ekologiju koji su čistili priobalje i pomagali roniocima.

Prikupljena je znatna količina smeća, nedozvoljenih ribolovnih alata i nekoliko mrtvih riba koje su ubijene nedozvoljenom upotrebom električnih agregata, istakli su učesnici akcije i apelovali na buđenje lične ekološke svijesti i poduzimanje oštrijih mjera za zaštitu rijeka.

Ekološku akciju su pomogli i ATU Bona Buna, Elektroprivreda HZHB, Turistička zajednica HNK, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar, Unicredit banka i Brotis Čitluk.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: