|

U Kaknju održan koncert "Ususret Božiću i Novoj godini"

U Kaknju održan koncert "Ususret Božiću i Novoj godini"
0
Klix.ba
24.12.2014. u 09:04
1
komentara
0

dijeljenja
1/13
2/13
3/13
4/13
5/13
6/13
7/13
8/13
9/13
10/13
11/13
12/13
13/13
U kakanjskom Domu kulture početkom sedmice održan je koncert "U susret Božiću i Novoj godini" na kojem su izvođene božićne pjesme, ali i svjetski klasici.
Kroz jednu magičnu večer publiku je vodio lucidni i šarmantni voditeljski par – Dario Šipić i Martina Andrijević, koja je u pauzi između muzičkih numera izvodila božićne recitale.

Koncert je otvoren pjesmom "Joy to the world" u izvedbi Benjamina Drijenčića na trubi, a potom je nastupila mlada kakanjska gitaristička nada Ahmed Neimarlija sa "Pastoralom".

Uslijedile su numere "Toccatina" D. Kabalevskog u izvedbi Nives Bojić, te tri kompozicije C.Rollina "Lullaby & Dreamland" u izvedbi Ane Marić, zatim "Memory" u izvedbi Sare Pezer te "Big City Blues" u izvedbi Marije Šain-Pavić.

Publiku je oduševio Dario Šipić sa svjetlošću – kompozicijom "Light" Davida Nevuea. Uslijedio je Franjo Duvnjak sa ljetnom umjesto zimske kompozicije – kompozicijom "Summer" J. Hisaishija, zatim su Benjamin Drijenčić na trubi i Zorana Dakić na klaviru večeri udahnuli novi ton sa "Andante & Allegrettom" G. Balaya, a uslijedila je "One baby Boy" koju je otpjevala Ana-Marija Tomić i Marina Kovač.

Veliki aplauz publike izazvala je izvedba mlade kakanjske pijanistice Melike Buza. Višestruka pobjednica mnogih takmičenja u regiji izvela je "Fantaziju" F. Mendelssohna.

Vokal Vesne Tomičić uz pratnju Perice Ramljaka na gitari i bh. pijaniste Bartolomeja Stankovića u pjesmi "Bijeli Božić" oduševio je publiku i donio novi dašak praznične atmosfere, a sve je upotpunila mlada Martina Jozinović izvedbom pjesme “All I want for Christmas is you“.

Prisutnima se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić pod čijim se pokroviteljstvom i održao ovogodišnji božićni koncert.

Poslije su Vesna i Bartolomej skupa izveli i "Kyrie Elesion", a lijepa noć je završena francuskim napijevom "Gloria" te "Tihom noći" i "Radujte se narodi" koju je izveo Župni zbor "Sveta Cecilija" iz Kaknja pod ravnanjem sestre Berte Antunović.

Lijepo druženje zvanice i gosti su nastavili u foajeu Doma kulture uz bogat božićni domjenak.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...