|

Koncert "U susret Božiću i Novoj godini" u Kaknju

Koncert "U susret Božiću i Novoj godini" u Kaknju
2
Klix.ba
20.12.2014. u 17:27
3
komentara
2

dijeljenja
Koncert "U susret Božiću i Novoj godini" u Kaknju
Približavaju nam se Božićni i Novogodišnji blagdani, a posebnu večer pripremaju učenici Muzičke škole "Katarina Kosača Kotromanić" iz Žepča, područno odjeljenje Čatići - Kraljeva Sutjeska, kojeg vodi Marina Kovač.
Nastupit će na klaviru: Nives Bojić, Ismihana Vehab, Ana Marić, Sara Pezer, Marija Šain-Pavlić, Dario Šipić i Franjo Duvnjak, a Ana-Marija Tomić će otpjevati divnu pjesmu One Baby Boy.

Pored Ana-Marije, zapjevat će i Martina Jozinović, ali i Vesna Tomičić uz pratnju gitare (Perica Ramljak) i klavira na kojem će zasvirati gost koncerta pijanist Bartolomej Stanković iz Visokog.

Mlada kakanjska gitaristička nada Ahmed Neimarlija nastupa s kompozicijom Pastorala, a budući kakanjski akademski muzičari, Melika Buza (klavir) i Benjamin Drijenčić (truba) također će predstavit svoja umijeća muziciranja publici na predstojećem koncertu.

Vrlo uspješna i nadarena gimnazijalka Martina Andrijević obogatit će koncert recitiranjem Božićne poezije, a Župni zbor "Sveta Cecilija" iz Kaknja pod vodstvom sestre Berte Antunović otpjevat će najljepše Božićne pjesme.

Koncert će se održati u Domu kulture u Kaknju u ponedjeljak, 22. decembra 2014. s početkom u 18 sati, a nakon koncerta publiku očekuje prigodan domjenak.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Slavena Katičića, predsjednika Općinskog vijeća Općine Kakanj.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...