{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kaknju će do kraja januara biti otvorena sportska dvorana vrijedna 1,5 miliona KM

Piše: E. M./Klix.ba
12.1.2019. u 07:15
266
22
U Kaknju će do kraja januara biti otvorena sportska dvorana vrijedna 1,5 miliona KM
266
U Kaknju će do kraja januara zvanično biti otvorena nova sportska dvorana čija je izgradnja koštala blizu 1,5 miliona KM. Rezultat je to povećanog interesa za sportske aktivnosti u ovoj općini.
U sklopu jednog kompleksa izgrađeni su veći i manji sportski tereni koji su proširili sportsku infrastrukturu u Kaknju koji je prošle godine imao premijerligše u skoro svim sportskim takmičenjima u BiH.

Sportska dvorana je izgrađena 2018. godine, a njeno otvorenje trebalo bi biti upriličeno do kraja januara kada će osim građanima, sportska dvorana na korištenje biti predata i Srednjoj tehničkoj školi "Kemal Kapetanović".

Tereni su predviđeni za košarku, nogomet, rukomet i odbojku, a postavljen je višeslojni, sportski, jasenov parket koji ima potkonstrukciju i FIBA LEVEL 1 certifikat.

Osim terena, u funkciji će biti i deset svlačionica, fitness studio i teretana, a do otvorenja je ostala još nabavka mobilijara i sportskih rekvizita.

Dvorana će se zagrijavati centralnim grijanjem iz Termoelektrane Kakanj, ali i toplotnim topovima koji se nalaze na stropovima dvorana. Izgradnju su finansirali Općina Kakanj i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: