Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne bi da omalovazvam,al realno sve ove ovakve skole imanu ucenike koje prolaze oslicnim,a nimalo ne uce nego eto sve na lokalnom,manja sredine pa hajde daj peticu,a nakon nastavka daljeg skolavanja ti isti ne mogu meda.
Nas su uvijek učili bajkama da smo najvredniji, najpametniji na svijetu, a prava istina da smo lijeni, glupi i to stanje u državi jasno pokazuje.
Govnoveliko, realno je nemoguce. Ako nista, imas barem pola razreda koji je totalno nemuzikalan. Barem 2-3 koji nisu atlete. A da ne spominjemo matematiku, bosanski, engleski, biologiju, hemiju, fiziku etc.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
bravo za profesoricu i vrijedne učenike. sretno djeco, zlatni putevi vam bili.
ovo djeci samo prave zlo! daju im laznu nadu i pumpaju sujetu e onda kada dodje do sudara sa realnoscu dolazi i do mentalnih devijacija, jednostavno nije ni moralno ni prirodno nit ikako ...uostalom ja da sam ministar pozvao bi PISA testiranje
ja bi za ovaj cirkus prvo priredio PISA testiranje. pa onda otpustio i direktora i sav nastavni kadar! jer ovo prave kao na OBNu ono nije vise 10 ocjena vec tri desetke Batko i oni ,,, prave cirkus i devalviraju obrazovanje...a pored svega izjednacaju prave ucenike talnte vrijedne i parazite ...one prosjecne
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Da je to realno stanje, rekla bih svaka cast. Nazalost, vecina tih ucenika je vjerovatno dobra trojka. Kriva je skolska uprava, profesori, roditelji. Prije je i jedinicu trebalo zasluziti, kasnije su poceli da pisu ocjene suhom olovkom pa daju priliku da se poprave te na kraju jedinica posta misaona imenica. To je nepravda prema onoj djeci koja su zaista dobra i zasluzuju tu peticu! Takvih je realno manjina.
Nije prosao peticom vec odlicnim uspjehom , nepismeni novinaru.
sta uradi Kosta, ne smije se vise ni cetvorka zakljucit
Svaka čast raja. Ovo je vijest!
Hahahaha
Ovi moraju u knjigu svjetskih čuda ili u knjigu o svom jadu BH školstva, između nema. Bojim se da je prije ovo drugo. Statistički je vrlo teško da cijeli razred bude odličan a kamo li da su svi 5.0., u moje vrijeme u gimnaziji od 5 razreda od 30tak učenika (znači cca 150 na jednoj godini) se moglo na prste jedne ruke nabrojat 5.0 učenike, a ovdje cijeli razred - kako da ne.
Po komentarima i lajkovima i dislajkovima vidis kakvo nam je drustvo, bas lijepa vijest na kliksu za promjenu ali nije narod na to navikao, da je bilo hapsenje kriminalca, da je sudar, da je neko umro tu bi svi bili jednoglasni. Sta analizirate kako su djeca dosla do 5.0 prosjeka, prihvatite vijest takvu kakva je i to je to.
Socioloski je to ne moguce, ne moze se slucajno sastaviti taka grupa i da se svjesno sastavila svaka grupa ima svoju dinamiku pozicije koje idividue zauzimaju u grupi. Sa tim svi ste super svi ste isti, stetite toj jednoj djeci u razvoju. Kad ta djeca dodu na Fax dozivjet ce sok.
Nek’ ti “nemoguće” pišeš kao “ne moguće”, mora da si iz bosanskog imao zaključnu peticu!
Nemoguca situacija, podvlacim to odgovorno, i treba ovo detaljno ispitati i eventualno djecu ispitati od strane nezavisnog tijela prosjetara. Djeci se skodi ovime, sto neko napisa kad bude negdje prijemni ova ce djeca imati prednost a neki sto je prosao jakom 4kom u vecoj sredini ce ispasti a realno jede ovu djecu za dorucak znanjem. Plus lazna nada. Takodjer ispitati vijece roditelja ovog razreda.
skim si takav si
Nemoguće da nema ni jednog hrsuza u razredu 😂😂😂😂
Očekujem još jednu poklon Umru. Kad je bal..
I onda na prijemnim za UNSA fakultete opet imaju lošije rezultate nego učenici koji su u drugim školama prolazili vrlodobrim. Klasika.
Ima onaj film Majstori, majstori. I tamo u toj osnovnoj školi ovako 90% učenika prođe odličnim. I dolazi kao neki budža iz pedagoškog zavoda i kaže direktorici:To nije normalno. E šta reći kad 100% razreda u gimnaziji prođe odličnim?
Svaka cast na uspjehu, ali ucenici iz ove gimnazije, kao i iz gimnazije u Zavidovicima su najveci kompleksasi ikad, pogotovo kad dodju na UNSA. To su najbolji, najuspjesniji, najpametniji, najspremniji.. ma sve naj, naj, odjednom alternativci, rokeri, travari… kroz studij sretoh mnoge takve, samo podsmijeh. Na kraju zavrse u nekoj kancelariji i bubaju glavom od sto. Ili zavrse u NVO sektoru, nikakva pokretacka snaga i um, samo kvantitet.