|

U jeku političke krize u Zenici zakazali skup podrške Fuadu Kasumoviću

U jeku političke krize u Zenici zakazali skup podrške Fuadu Kasumoviću
177
E. M.
13.2.2020. u 13:26
10
komentara
177

dijeljenja
U jeku političke krize u Zenici zakazali skup podrške Fuadu Kasumoviću Foto: E. M./Klix.ba
Trojica Zeničana je za sutra s početkom u 11 sati ispred zgrade Gradske uprave najavila skup podrške gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, a na mirni skup, u jeku političkih previranja i finansijske krize, pozvali su i građane Zenice.
Zbog aktuelne situacije u Zenici i političkih previranja trojica Zeničana Venad Brkić, Kenan Alispahić i Harun Porča odlučili su organizovati mirni skup podrške Fuadu Kasumoviću na Trgu Bosne i Hercegovine ispred zgrade Gradske uprave.

Zenica se trenutno nalazi u finansijskoj blokadi s obzirom da nije usvojen budžet Grada Zenice za 2020. godinu, ali ni Odluka o privremenom finansiranju, a svakodnevne političke nesuglasice parlamentarne većine u Gradskom vijeću Zenice i Fuada Kasumovića s druge strane dovele su do toga da je Zenica postala grad slučaj.Podsjetimo, jučer je u Zenici organizovan i protest porodilja koje su tražile isplatu svojih naknada za koje je Vlada Zeničko-dobojskog kantona prebacila novac, ali zbog blokade budžeta one još nisu isplaćene.

Kasumović je jučer pokušao krivnju prebaciti na zeničku SDA i druge političke stranke rekavši porodiljama da idu na njihove adrese, a one su to odbile rekavši da ne žele nikoga konkretno kriviti te da su svi u Gradskom vijeću krivi za trenutno stanje.

Za sada još uvijek nije poznato zbog čega se organizuje ovaj mirni protest podrške Kasumoviću, a bit će zanimljivo vidjeti koliko građana će se pojaviti na sutrašnjem skupu s obzirom na politička previranja u Zenici i činjenicu da je skup zakazan u 11 sati.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...