Putnici ogorčeni
7

U jeku ljetne sezone na prijelazu Bijača, na ulazu u BiH radi samo jedna traka

Dž. L.
GP Bijača, ulaz u BiH (Foto: Klix.ba)
GP Bijača, ulaz u BiH (Foto: Klix.ba)
Pojačana je frekvencija vozila na putevima širom Bosne i Hercegovine, a velike gužve bilježe se na brojnim graničnim prijelazima i aktuelnim izletištima.

Prema podacima BIHAMK-a, na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Doljani, pojačan je promet vozila u oba smjera. Gužve su na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Zupci, Deleuša, Prisika, Kamensko, Gorica, Osoje, Gabela Polje, Bijača i Neum 2.

GP Izačić (Foto: BIHAMK)
GP Izačić (Foto: BIHAMK)

Kako nam javljaju putnici, apsurdno je što u jeku turističke sezone tokom vikenda na GP Bijača, na ulazu u BiH i pored velike gužve radi samo jedna traka, iako ih na granici ima pet. Na istoj granici, na ulazu u Hrvatsku, manja je gužva, ali rade dvije.

GP Doljani (Foto: BIHAMK)
GP Doljani (Foto: BIHAMK)

Najduža čekanja, i do sat vremena, čitatelji nam prijavljuju na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Bosanski Brod.

Na ulazu u BiH pojačan je promet na graničnim prijelazima Neum 1 i Bosanska Kostajnica.

GP Deleuša (Foto: BIHAMK)
GP Deleuša (Foto: BIHAMK)

Pored informcija o stanju na graničnim prijelazima, iz BIHAMK-a obavještavaju kako zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

GP Bosanski Brod (Foto: BIHAMK)
GP Bosanski Brod (Foto: BIHAMK)

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.