Upućen iz banjalučke regije
0

U Istočno Sarajevo stigao konvoj od 19 mašina za čišćenje snijega

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Istočno Sarajevo je nešto prije 21.00 čas stigao konvoj od 19 mašina za čišćenje snijega, koji je kao ispomoć upućen danas iz banjalučke regije.

Koordinator konvoja David Hajduković rekao je novinarima da je cijeli put prošao bez većih problema i da se sada očekuje poziv Kriznog štaba kako bi se aktivnosti usmjerile na najkritičnije pravce.

"Prije svega, to je pravac prema Dobrom Polju, preko Rogoja i dalje za Kalinovik i Foču. Od potreba na terenu vidjećemo da li da idemo na pravac prema Sokocu", dodao je Hajduković.

U konvoju se nalazi 53 vozača i mašinista koji će učestvovati u akciji podrške lokalnim preduzećima kako bi se što prije očistile putne komunikacije na tom području.

"Mislim da se neće čekati jutro. Napravili bi dvije smjene. Svaka mašina ima dva vozača, tako da odmah sada možemo krenuti u raščišćavanje puteva", rekao je Hajduković.

Konvoj od 19 mašina za čišćenje snijega krenuo je danas iz Jakupovaca kod Laktaša ka Istočnom Sarajevu kako bi zajedno sa lokalnim preduzećima što prije očistili putne komunikacije na tom području. 

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić, koji je danas zajedno sa ministrom prosvjete i kulture Antonom Kasipovićem prisustvovao ispraćaju konvoja na Romaniju, rekao je novinarima da će konvoj, nakon što stigne na odredište, početi da čisti snijeg prema Trnovu, Dobrom Polju i Kalinoviku.