{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U institucijama BiH u oktobru zaposleno 45 osoba, poslovi za savjetnike i stranačku mladež

14.11.2018. u 16:17
48
59
U institucijama BiH u oktobru zaposleno 45 osoba, poslovi za savjetnike i stranačku mladež
48
U institucijama BiH u oktobru zaposleno 45 osoba, poslovi za savjetnike i stranačku mladež
Foto: Arhiv/Klix.ba
Samo u oktobru 2018. godine u institucijama Bosne i Hercegovine zaposleno je 45 državnih službenika. Podmladak vladajućih političkih stranaka, očekivano, ostvario je najbolje rezultate na javnom ispitu.
Još jedna savjetnica odlazećeg ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka (PDP) uspjela je da se zaposli u Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Prema podacima Agencije za državnu službu BiH, riječ je o Milici Šupić.

Ona je od 11. oktobra 2018. godine postavljena na radno mjesto I sekretara u Odsjeku za vizno-pasoške poslove Sektora za međunarodnopravne i konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova BiH. To znači da će Šupić nastaviti svoju karijeru u MVP-u BiH čak i nakon odlaska ministra Crnadka.

Ranije su na javnim konkursima konkurenciju "pomeli" Crnadkovi saradnici i savjetnici Milica Lopatić, Biljana Jošić-Bajić i Dragiša Delić koji su također zaposleni u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova BiH 15. oktobra 2018. godine zasnovao je i predsjednik Skupštine Općine Pale Predrag Vučićević koji je isto kao i Crnadak funkcioner PDP-a.

"Predrag Vučičević postavlja se na radno mjesto višeg stručnog saradnika za arhiv i dokumentaciju u Odsjeku za opšte poslove, arhiv i dokumentaciju Sektora za opšte poslove - Ministarstvo vanjskih poslova BiH, počev od 15. 10. 2018. godine", piše u Pregledu postavljenih državnih službenika po javnim oglasima za oktobar 2018. godine, a koji je u Službenom glasniku BiH objavila Agencija za državnu službu BiH.

Adrijana Zarinković na ovogodišnjim izborima bila je kandidatkinja HDZ-a BiH za Skupštinu Kantona Sarajevo. Osam dana od dana održavanja izbora u BiH Zarinković je zaposlena u Sekretarijat Predsjedništva BiH na radno mjesto višeg stručnog saradnika za javnost i medije u Službi za odnose sa javnošću.

Istog dana funkciju zamjenika generalnog sekretara Predsjedništva BiH preuzeo je Igor Planinić, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića.

Na web stranici HDZ-a BiH objavljeno je da je Zarinković 2012. godine kao najuspješnijoj polaznici Političke akademije HDZ-a BiH dodjeljena diploma. Uvjerenja je polaznicima uručio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

U Ministarstvu odbrane BiH na čijem čelu se nalazi Marina Pendeš, ranija predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez, zaposlen je sekretar Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Vitez Mario Brkan.

S obzirom na to da je bio najbolji na konkursu, Brkan je postavljen na radno mjesto stručnog saradnika za pravovremeno planiranje u Odsjeku za planove i programe Sektora za politiku i planove, Ministarstvo odbrane BiH, počev od 15. oktobra 2018. godine.

Brkan se u svojstvu sekretara Mladeži HDZ-a BiH Vitez početkom januara 2018. godine obratio prisutnim na tradicionalnoj dobrotvornoj akciji "Božić za svakoga" u organizaciji HDZ-a BiH. Među publikom u prostorijama HKD Napredak u Vitezu bila je i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš.

Na konkursu je briljirala i Ivona Aničić Culi, savjetnica ministra pravde BiH Josipa Grubeše. Ona je od 1. novembra 2018. godine zaposlena kao stručni savjetnik - inspektor za strance, u Terenskom centru Mostar Službe za poslove sa strancima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: