Promo
225

U hotelu Hills održan svečani prijem povodom Dana nezavisnosti i oslobođenja Kuvajta

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana oslobođenja večeras u hotelu Hills održava se svečani prijem ambasade Države Kuvajt.

Kako je saopćeno, Hotel Hills ponosi se činjenicom da je prepoznat kao mjesto okupljanja i organizovanja mnogobrojnih događaja, evenata i konferencija, proslava i godišnjica, te da su naš kvalitet prepoznali čak i najzahtjevniji.

"Samo u posljednja dva mjeseca ugostili smo mnogobrojne proslave uspješnih kompanija u BiH, među kojima je i vodeća farmaceutska kompanija u našoj zemlji, Bosnalijek, koja je obilježila 69 godina od osnivanja. Povjerenje su nam ukazale i ambasade Kraljevine Saudijske Arabije i Države Qatar koje su upravo u hotelu Hills organizirale svečane prijeme povodom obilježavanja Nacionalnog dana ovih država", istaknuto je.

Još jedan u nizu eminentnih događaja je, navode, i večerašnja proslava Dana nezavisnosti i Dana oslobođenja Države Kuvajt.

"Ambasada Države Kuvajt upravo u hotelu Hills svečanim prijemom obilježila je ova dva značajna datuma u prisustvu velikog broja visokih zvanica, članova diplomatskog kora i prijatelja Ambasade. Nacionalni dan/Dan nezavisnosti slavi se 25. februara, a Dan oslobođenja od iračke invazije 26. februara. Kuvajt danas ima značajnu ulogu u stabilizaciji globalne ekonomije, kao i u međunarodnim temama poput borbe protiv terorizma i siromaštva, te u pomoći drugim državama. Zemlja je usmjerena na demokratiju, slobodu, prava žena i razvoj države. U hotelu Hills sutra se održava se i svečani prijem i prezentacija Udruženja nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske MUSAID BiH", saopćili su.

Ono što hotel Hills izdvaja od drugih kada su u pitanju organizacije ovakvih i sličnih događaja, kako navode, jeste novi Convention centar čiji je smještajni kapacitet veći od 4000 osoba, te svojom veličinom predstavljaju nešto potpuno novo kako na tržištu BiH, tako i regije.

Osim veličine prostora hotel raspolaže i impozantnom scenskom opremom koja obuhvata kompletnu opremu od audio do video produkcije u skladu sa svjetskim zahtjevima i standardima koje postavljaju klijenti pred timom hotela Hills.

U narednom periodu u hotelu Hills očekuju vas još brojni drugi događaji i manifestacije od kojih izdvajamo tradicionalno održavanje festivala Inter dance Fest i velike konferencije SFERA 2020 - IX Međunarodna stručna konferencija: „Tehnologija građevinske prakse u otvorima“. Više informacija o konferencijama I sajmovima koji će se održati u narednom periodu u hotelu Hills možete dobiti putem [email protected] ili +387 33 947 9472", stoji u saopćenju.