{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Hercegovini oko 40.000 prevarenih žiranata

S
27.11.2011. u 11:56
0
0
U Hercegovini oko 40.000 prevarenih žiranata
0
U Hercegovini oko 40.000 prevarenih žiranata
Foto: Ilustracija
Na području Mostara i Hercegovine ima oko 40.000 prevarenih žiranata koji su vratili, vraćaju ili će vraćati tuđe kredite podignute u bankama i mikrokreditnim organizacijama, podaci su Udruženja za zaštitu žiranata BiH.
Predsjednik Udruženja Jovica Cvjetković rekao je lokalnim medijima u Livnu da je juče u Mostaru održana osnivačka skupština Udruženja za zaštitu žiranata u BiH za područje Hercegovine radi efikasnije borbe prevarenih žiranata za prava.

Prema njegovim riječima, na području BiH ima više od 200.000 prevarenih žiranata, a više od 85.000 do sada je otplatilo oko 17,5 miliona KM tuđih kredita bankama i mikrokreditnim organizacijama u Federaciji BiH (FBiH) i Republici Srpskoj (RS).

"Na području FBiH ima više od 80.000 prevarenih žiranata, a na području RS oko 120.000. I ja sam takođe jedan od prevarenih žiranata sa 460.000 KM obaveza po kreditima bivših prijatelja sa kojima se sada viđam samo na sudu", rekao je Cvjetković i dodao da su i mnogi penzioneri žrtve korisnika kredita kojima se rate za tuđe kredite odbijaju od mizernih penzija.

On je naveo da i na području Livanjskog kantona ima oko 3.500 prevarenih žiranata, od čega najviše na području opština Livno i Tomislavgrad, te da je, prema podacima kojima raspolaže ovo udruženje, u posljednje dvije godine u BiH samoubistvo izvršili 30 očajnika koji su ostali bez imovine jer nisu mogli vraćati tuđe kredite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: