{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cvjetković: U BiH 200.000 prevarenih žiranata

S
15.9.2011. u 09:31
0
45
Cvjetković: U BiH 200.000 prevarenih žiranata
0
Cvjetković: U BiH 200.000 prevarenih žiranata
U BiH ima oko 200.000 prevarenih žiranata, koji su otplatili, otplaćuju ili su dobili sudske odluke za otplaćivanje kredita koje je podiglo oko 1,5 miliona građana u domaćim i stranim bankama i mikrokreditnim organizacijama, rekao je predsjednik Udruženja za zaštitu žiranata u BiH Jovica Cvjetković.
"Više od 85.000 žiranata u BiH do sada je otplatilo ili otplaćuje tuđe kredite, a ja sam također prevareni žirant sa 460.000 maraka obaveza po kreditima bivših prijatelja sa kojima se sada viđam samo na sudu", rekao je Cvjetković.

Cvjetković je naveo da su ovi žiranti u problemu jer mnogi od njih moraju otplaćivati tuđe kredite putem administrativne zabrane na platu, a postoje i brojni slučajevi da penzioneri koji su bili žiranti vraćaju tuđe kredite, tako da im se obustavlja rata od njihovih mizernih penzija.

Gostujući u programu Radio-Livna, on je rekao da na području Livanjskog kantona ima oko 3.500 prevarenih žiranata, koji su suočeni sa situacijom da im banke i mikrokreditne organizacije prodaju imovinu jer korisnici kredita nisu izvršili ugovorom regulisane obaveze prema kreditorima.

Cvjetković kaže da je većina prevarenih žiranata u opštinama Livno, Tomislavgrad i Drvar, ali da ih ima i u ostalim opštinama ovog kantona, te da se situacija u ovom pogledu ne razlikuje od ostalih dijelova BiH.

Pravnici Udruženja za zaštitu žiranata u BiH juče su u Livnu prevarenim žirantima i građanima davali stručne savjete i dijelili brošuru "Vodič za prevarene žirante".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: