Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam za zastavu sa ljiljanima ta mi je najljepsa
BRAVO, tako i treba da se vijore drzavne zastave po cijeloj nasoj BiH.
zaboravih reći... HAMDO ZA NAČELNIKA !! xD
Charobnjak sere, da izvinete -.-\' xD
Finooooo! :-)))))
Genocidaski ortodoksni, pogledajte sta vam pise na pasosu, licnim dokumentima, rodnnom listu,.. ...BOSNA I HERCEGOVINA ... Haj sad mars odavde genocidni narode koji je osvojio zatvore po evropi sa genocidom i kriminalom i drogom..! Uskoro vam ostaje samo beogradski pasaluk.. ode Kosovo a ode i vojvodina..
Jesi radikalan! Pa demi reci odkud ces ti znati ili bilo ko koje u ono vrjeme bio ateista, bogumil, kriscan itd. ? Tvrdis da su muslimani nastali od krscana, pa i da su znaci za sebe su nasli pravu vjeru i to je najvaznije! Ali drago mi je da smo makar u jedom istog misljenja da smo mi opet bosanci;)
Volim ljiljane,Volim ljiljane,ale ale
Bosna će biti zemlja pravih muslimana, svakim danom nas je sve više i više. Kada preuzmemo kontrolu nad Bosnom onda ćemo razviti pravu zastavu, onu koja dolikuje pravom muslimanu.
Bosna je bosna i uvjek ce je biti,i bila je uvijek Kršćanska,a ne kako vi pravite istoriju kao nekakvu muslimansku i bošnjačku,ali vi ste postali od krščana,katolika i pravoslavaca BOSANSKIH!
Glupa ti je ta konstatacija,ako neznas nista bolje,suti,iako si i ti svjestan svoje i svojih djedova istorije.Ali eto mogu da se vratim na to tvoje objasnjenje i istorija mog roda je sigurno bila drugačije,naravno da su i krščani postali od nekoga ili neke vjere prije,od ptedaka kojisu vjerovali u vatru,sunce,vodu itd... to prihvatam,ali činjenica je isto tako da su bošnjaci muslimani nastali od katolika i pravoslavaca iz bosne.
Svaka cast, al vidis oni vidu da u toj povelji stoji bosna, bosanski a opet hoce da nas ubjede da je bosna hrvatsaka ili srpska!
A sto se ti ne vratis vjerovanju u vatru,vodu,sunce i dugu kao sto su vjerovali tvoji preci prije prelaska na kršćanstvo?
OVO JE ORIGINALNA POVELJA KULINA BANA,A NE ONA PREVARA U TUZLI U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ. Svi Dubrovčani koji hode kuda ja vladam, trgujući, gdje god se žele kretati, gdje god koji hoće, s pravim povjerenjem i pravim srcem, bez ikakve zlobe, a šta mi ko da svojom voljom kao poklon. Neće im biti od mojih časnika sile, i dokle u mene budu, davat ću im pomoć kao i sebi, koliko se može, bez ikakve zle primisli. Neka mi Bog pomogne i svo Sveto Evanđelje. Ja Radoje banov pisar pisah ovu knjigu banove povelje od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan, (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja. !
Svaka čast načelniku Hadžića, pored najljepše fontane u BiH koja se nalazi u Hadžićima, sad se potrudio i da najveća zastava u BiH bude upravo u Hadžićima... Da nam je barem u svako trećoj opštini takav načelnik, koji dovodi investitore... , pa bili bi kao Švicarska. http://www.klix.ba/biznis/news/kuvajcani-grade-atraktivno-naselje-u-hadzicima/120919083
U 14. i 15. stoljeću broj stanovnika je teško odrediti, ali se pretpostavlja da je bio između 500.000 i milijun. Specifičnost srednjovjekovne povijesti Bosne i Huma bijaše i Crkva bosanska, kojoj je pripadao nemali dio pučanstva (nemoguće je utvrditi koliki). Povjesničari smatraju da je većina stanovništva u tom razdoblju bila katolička, uz dio pravoslavnih na istočnijim područjima. Svi su bosanski vladari bili katolici (dinastija Kotromanić), dok su neki najutjecajniji feudalci, kao Hrvoje Vukčić Hrvatinić i Stjepan Vukčić Kosača bili krstjani. Bosna je ostala neovisna do 1463. godine, kada ju, bar njezin veći dio, osvajaju Turci. Dne 25. listopada 1478. pretposljednja bosanska kraljica Katarina Kosača-Kotromanić umrla je u Rimu.Tijekom turske vlasti, mnogi su stanovnici današnje Bosne i Hercegovine prešli na islam. PAMETNOM DOSTA,MUSLIMANI BOŠNJACI VRATITE SE SVOJOJ ISTINSKOJ VJERI I CRKVI ISUSOVOJ!
HE..HE..HE ...! SIMBOL BOSNE...MEKEKE...! Zastava joj ko odron na putu, polovica u trokutu zutu, zvjezdice joj oko zutog pale, ko da su je lisice usrale.,