{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U gradovima BiH sve spremno za večerašnji jednosatni mrak

S
Piše: D. T./Sarajevo-x.com
31.3.2012. u 07:45
0
24
U gradovima BiH sve spremno za večerašnji jednosatni mrak
0
U gradovima BiH sve spremno za večerašnji jednosatni mrak
Jednosatnim gašenjem svjetala na zgradama gradskih institucija u mnogim gradovima u BiH večeras će se obilježiti "Sat za planetu Zemlju".
U Banjoj Luci svjetla će biti ugašena od 20:30 do 21:30 sati na zgradama Administrativne službe Grada, Kulturnog centra Banski dvor, Pošta Srpske, Muzeja savremene umjetnosti RS, Elektrokrajine, te u Muzičkom paviljonu u parku "Petar Kočić".

"Osnovni cilj akcije je da se ukaže na pretjerano trošenje energetskih resursa, jer su upotreba energije na efikasaniji način i razvoj održivih energetskih izvora, danas ekološki i privredni imperative", navode u banjalučkoj Administrativnoj službi.

Uz Banju Luku, koja se već četvrtu godinu zaredom uključuje u ovu akciju, "Sat za planetu Zemlju" podržat će Mostar, Tuzla, Bugojno, Livno i još mnogi drugi gradovi.

Nosilac ovog projekta, koji je u svijetu poznat kao Earth Hour, za BiH je grad Mostar. Ideja je rođena 2007. godine u Sideyju a prvi put na globalnom nivou održana 2008. godine, nakon čega je postala i svjetski pokret.

Tokom prošle godina u akciji "Sat za planetu Zemlju" učestvovao je 5.251 grad sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta. Organizator akcije na svjetskom nivou je Svjetski fond za prirodu (WWF - World Wide Fund for Nature).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: