|

U Gornjem Vakufu na automobilima ponovo osvanule poruke, ovaj put drugačijeg sadržaja

U Gornjem Vakufu na automobilima ponovo osvanule poruke, ovaj put drugačijeg sadržaja
389
M. N.
17.8.2019. u 17:35
152
komentara
389

dijeljenja
1/4 Foto: uskoplje.info
2/4 Foto: uskoplje.info
3/4 Foto: uskoplje.info
4/4 Foto: uskoplje.info
Dvanaest dana nakon što je Gornji Vakuf potresao negativan incident u kojem je Adis Pokvić na vlastitoj kući i pet vozila ispisao grafite koje sadrže prijeteće poruke i veličaju genocid, danas su su ponovo osvanule poruke na više automobila, ali sa sasvim drugačijom porukom.
Dok su Pokvićevi grafiti imali cilj da izazovu nacionalne tenzije i netrpeljivost, poruke na papirima koje su postavljene danas pozivaju na mir, toleranciju, suživot i zajedništvo i slave našu Bosnu i Hercegovinu.

Danas je u Gornjem Vakufu-Uskoplju održana sjednica Predsjedništva mladih HDZ-a BiH, a ove poruke se poklapaju s onima koje su oni upravo poslali s svoj sjednice.

"Predsjedništvo Mladih HDZ BiH odlučno je poslalo poruke mira, tolerancije, zajedništva i međusobnog uvažavanja te se istaknuti da neće dopustiti da negativni primjeri dominiraju u društvu, nego upravo suprotno. Mladi jasno ističu kako daju podršku hrvatskom narodu u Uskoplju i Srednjoj Bosni, ali ne samo hrvatskom narodu, nego svim građanima BiH da uvijek nastojimo očuvati naše vrijednosti i međusobno uvažavanje", kazali su mladi ljudi iz HDZ-a.Osudili su protekle događaje koji su za cilj imali podizanje tenzija i napetosti i poručili kako mlade osobe ne trebaju biti opterećene negativnim temama iz prošlosti.Adis Pokvić je policiji priznao da je ispisivao nacionalističke i fašističke poruke na kući i automobilima u Gornjem Vakufu. Uhapšen je i pušten da se brani sa slobode, a prijeti mu kazna zatvora od jedne do pet godina zatvora.
Prijavi grešku


Komentari (152)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...