{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Goraždu se obilježava "Dan Kantona i Općine Goražde"

F
16.9.2011. u 16:52
0
0
U Goraždu se obilježava "Dan Kantona i Općine Goražde"
0
U Goraždu se obilježava "Dan Kantona i Općine Goražde"
Goražde
U Goraždu je danas nizom sadržaja nastavljeno obilježavanje “Dana Bosanskopodrinjskog kantona i Općine Goražde”.
U okviru programa, danas je u Srednjoj tehničkoj školi "Hasib Hadžović“ svečano otvoren kabinet za studente dislociranog odjeljenja Mašinskog fakulteta Univerziteta iz Mostara.

U opremanje kabineta s najsavremenijom opremom, Vlada BPK-a Goražde uložila je više od 170.000 KM.

“U skladu s potrebama goraždanske privrede kojoj trebaju mašinski inžinjeri, mi smo se u ovoj školskoj godini odvažili i krenuli s nastavom Mašinskog fakulteta i drago nam je da smo to učinili i na radost brojnih studenata koji ovaj fakultet žele pohađati u svom gradu”, kazala je ministrica obrazovanja Alma Delizaimović.

Uz “Dan BPK-a i Općine Goražde" danas je na Trgu branilaca upriličena i pokazna vježba jedinica Civilne zaštite i službi za zaštitu i spašavanje.

U Omladinskoj ulici za mališane iz dječijih vrtića “Sunce” i “SOS Kinderdorf” upriličena je likovna kolonija, a s Mosta "Alije Izetbegovića" pušteni su baloni s porukama mira i prijateljstva.

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović organizirao je prijem za djecu šehida i poginulih boraca bez oba roditelja, kojima su uručeni skromni novčani pokloni.

Program obilježavanja "Dana BPK-a i Općine Goražde" bit će nastavljen i tokom vikenda.

Inače, 18. septembra 1992. godine, okončanjem operacija “Krug” i “Drina” koju su izvele Prva, Trideset prva i Četrdeset treća drinska udarna brigada, prvi put oslobođeno je Goražde.

Odlukom Skupštine BPK-a Goražde ovaj datum uvršten je u kalendar obilježavanja značajnih događaja i datuma OO rata 1992.-1995. godina i obilježava se kao “Dan BPK-a i Općine Goražde”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: