Veće snježne padavine u subotu
146

U Francuskoj se sunčaju, u BiH večeras snijeg

Klix.ba
(Foto: AFP)
Dok širom Evrope pada snijeg i vlada izrazito hladno vrijeme, u francuskoj Nici nije takva situacija. Naime, vrijeme je pogodno za sunčanje što su mještani i iskoristili.

Dok širom Evrope pada snijeg i vlada izrazito hladno vrijeme, u francuskoj Nici nije takva situacija. Naime, vrijeme je pogodno za sunčanje, što su mještani i iskoristili.

U ovom gradu na jugoistoku Francuske temperature su više od 12 stepeni celzija i, prema prognozama, tako će biti i u narednim danima. U isto vrijeme, sjevernije od ovog grada, na skijalištima u Chamonixu, hiljade turista uživaju u zimskim godišnjim odmorima.

Neke dijelove Holandije je zahvatila jaka mećava, dok u Švedskoj snijeg uzrokuje velike probleme u saobraćaju. Nevrijeme se posebno odrazilo na avionske letove od kojih je većina otkazana. Zbog snijega su letovi otkazani i na nekim aerodromima u Velikoj Britaniji.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine u toku dana preovladavat će umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Kako su nam kazali u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u toku noći se očekuje snijeg. Veće snježne padavine u našoj zemlji očekuju se prvog dana vikenda.