|

U Francuskoj se sunčaju, u BiH večeras snijeg

U Francuskoj se sunčaju, u BiH večeras snijeg
146
Klix.ba
6.12.2012. u 10:41
36
komentara
146

dijeljenja
1/6 Foto: AFP
2/6 Foto: AFP
3/6 Foto: AFP
4/6 Foto: AFP
5/6 Foto: AFP
6/6 Foto: AFP
Dok širom Evrope pada snijeg i vlada izrazito hladno vrijeme, u francuskoj Nici nije takva situacija. Naime, vrijeme je pogodno za sunčanje što su mještani i iskoristili.
Dok širom Evrope pada snijeg i vlada izrazito hladno vrijeme, u francuskoj Nici nije takva situacija. Naime, vrijeme je pogodno za sunčanje, što su mještani i iskoristili.

U ovom gradu na jugoistoku Francuske temperature su više od 12 stepeni celzija i, prema prognozama, tako će biti i u narednim danima. U isto vrijeme, sjevernije od ovog grada, na skijalištima u Chamonixu, hiljade turista uživaju u zimskim godišnjim odmorima.

Neke dijelove Holandije je zahvatila jaka mećava, dok u Švedskoj snijeg uzrokuje velike probleme u saobraćaju. Nevrijeme se posebno odrazilo na avionske letove od kojih je većina otkazana. Zbog snijega su letovi otkazani i na nekim aerodromima u Velikoj Britaniji.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine u toku dana preovladavat će umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Kako su nam kazali u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u toku noći se očekuje snijeg. Veće snježne padavine u našoj zemlji očekuju se prvog dana vikenda.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...