Padavine i niske temperature
1.1k

FOTO / Na Vlašiću pao prvi snijeg

Klix.ba
Tokom noći je na Galici na Vlašiću palo nekoliko centimetara snijega, dok je u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine padala kiša.
Foto: Vlasiclive.com
Foto: Vlasiclive.com
U Federalnom hidrometeorološkom zavodu (FHMZ) su nam rekli da imaju nezvaničnu informaciju kako je snijeg pao tokom noći, ali da na ovoj planini nemaju stanicu kako bi imali i zvanične podatke.

Prema riječima sinoptičara FHMZ-a, na Bjelašnici i Han Pijesku nije zabilježen snijeg. Na olimpijskoj ljepotici padala je kiša, a trenutna temperatura iznosi -1 stepen celzijusa.

Foto: Vlasiclive.com
Foto: Vlasiclive.com
Širom naše zemlje padala je kiša, a najviše padavina zabilježeno je u Trebinju 47 litara po metru kvadratnom, Bileći 41 litar, Bihaću 38, Stocu 28, Neumu i Sanskom Mostu 25...

U Bosni i Hercegovini se tokom dana očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina u većem dijelu zemlje, osim na istoku, gdje može pasti još malo kiše. Postepeno razvedravanje se očekuje poslijepodne sa zapada. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 17, na jugu Hercegovine od 17 do 21 stepen celzijusa.

Kako navode u FHMZ-u, tokom vikenda se očekuje jugovina i toplije vrijeme.

Foto: Vlasiclive.com
Foto: Vlasiclive.com