BiH
0

U Fojnici održano savjetovanje SDA

FENA
U Fojnici je danas održano savjetovanje SDA koje je organizirao Savjet stranke.

Tema skupa bila je Bosna i Hercegovina: Političko i društveno-ekonomsko stanje i perspektive.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić u svom uvodnom izlaganju osvrnuo se na implementaciju izbornih rezultata te izrazio uvjerenje da će Bosna i Hercegovina što prije dobiti državnu vladu.

Istakao je značaj koalicije SDA-SDP koja je najbolja i najjača brana od svih antibosanskih elemenata i već sada pokazuje dobre rezultate.

Zato koalicioni sporazum, rekao je Tihić, treba da bude u cijelosti ispoštovan. Kad je u pitanju sastav Vijeća ministara, stav SDA je da pet ministarskih pozicija treba da pripadne potpisnicima Platforme, a isto toliko drugim strankama.

Ekonomsko-socijalna situacija je složena i teška. Međutim, situacija u Federaciji je bolja jer su sačuvani prirodni resursi i državni kapital, za razliku od entiteta RS gdje je sve već rasprodato, rečeno je.

Predsjednik Tihić dao je punu podršku radu Savjeta SDA.

Organizirane su tematske radionice iz oblasti privrede, finansija, poslovne infrastrukture, privatizacije, energije, industrije, društvenih djelatnosti i drugo.

Predložene su mjere za prevazilaženje postojećeg ekonomskog stanja u Bosni i Hercegovini.

Razmatrana je i političko-ekonomska situacija u RS-u, s posebnim osvrtom na segment povratka raseljenih i izbjeglih osoba, saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.