Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo nazalost nece promijeniti cinjenicu da jos uvijek imamo nedovoljno izgradjenu turisticku infrastrukturu,tako da je pitanje koliko dugo ce broj turista rasti.
da nam nije turista i dijaspore bosna bi grohnula
mi smo davno grohnuli. ni turisti nam ne mogu pomoci , mozda samo nekolicini SDA kriminalaca sto drze hotele po sarajevu.
Ukinuti S. Arabiji vize. Ukinuti vize i svim drugim zemljama iz kojih dolaze turisti. Urediti planine, uloziti maksimalan napor na marketingu zimskog turizma u BIH. Subvencionirati i sistemski podrzati sve one koji se bave promocijom BH turizma. Osigurati sigurnost turistima. To su mjere koje bi znacajno povecale broj turista.
Joj nemoj samo KSA da se ukidaju vize. Dosta je što smo im omogućili da ko od njih ima Šengen vizu da može i u BiH. Vidio sam njihov seljakluk po drugim zemljama kada dovuku svoja bijesna auta pa driftaju po ulicama oko ženskih studentskih domova... ionako su nam ulice male.
jos malo ce biti vise turista nego stanovnostva jer svi bjeze vani ...
Da smo pametni, kao shto nismo, pa se samo na turizam fokusirati; zdrava hrana, chista priroda, planinarenje, rafting, obnova kula po mnogim brdima, fokusirati se na unikatne rukotvorine (umjesto kineske i turske robe). Ulagati u transport (zeljeznichke/avio kompanije). Pooshtriti mjere sigurnosti na ulicama, tako da se turisti mogu kretati bez straha da ih neko napadne (razbojnik ili chopor pasa). Sve jako izvodivo, sa minimalnim investiranjima u pochetku, pochevshi od ochuvanja okolisha.