|

U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 520 osoba: Otkrivena dva nova klastera

U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 520 osoba: Otkrivena dva nova klastera
88
N. V.
26.3.2020. u 11:47
113
komentara
88

dijeljenja
U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 520 osoba: Otkrivena dva nova klastera Screenshot
Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH objavio je trenutnu epidemiološku situaciju u ovom entitetu s podacima u posljednja 24 sata.
Testirano je 520 osoba, utvrđeno je 10 novih slučajeva, a ukupno 62 zaraženih je u FBiH. Od posljedica zaraze ovim virusom umrle su tri osobe, po jedna u Bihaću, Mostaru i Sarajevu.

Najviše pozitivnih na koronavirus, njih 26, je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu gdje je zabilježena i lokalna transmisija.

Uvezeni slučajevi u FBiH su iz Italije, Njemačke i Srbije, a lokalna transmisija, osim u HNK, zabilježena je i na području Unsko-sanskog kantona i Bosansko-podrinjskog kantona. U USK je evidentiran najveći broj žarišta - 3.

Zabilježeni su novi klasteri u Zapadnohercegovačkom i Kantonu Sarajevo, a najveći klaster je s proslave firme Igman u Konjicu gdje su potvrđena 23 slučaja zaraze i tri nivoa kontakata.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 10 novih slučajeva, po četiri u ZHK i Kantonu Sarajevo te dva u HNK. Pogledajte detaljnu tabelu s brojem zaraženih i novozaraženih, umrlih te testiranih u FBiH.

U Kantonu Sarajevo testirano je svega 79 osoba.Ukupno je u ovom entitetu urađeno 520 testova, najviše u HNK (187), a očekuje se da će se krenuti u masovnije testiranje kada dođe novi kontingent testova. Vlasti su potvrdile da u ovom trenutku nema dovoljan broj testova, a testiraju se, kako su kazali, samo oni koji imaju simptome kako bi izbjegli lažne negativne slučajeve.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...