|

U Erbilu u Iraku zarobljeno 17 državljana BiH

U Erbilu u Iraku zarobljeno 17 državljana BiH
0
S
SRNA
25.11.2011. u 08:16
46
komentara
0

dijeljenja
U Erbilu u Iraku zarobljeno 17 državljana BiH Erbil
Aleksandar Elvis Ramić iz Blatnice kod Teslića zarobljen je sa još 16 državljana BiH u kurdskom gradu Erbil u Iraku gdje su otišli posredstvom njemačke kompanije čiji je vlasnik Eugen Ejrih, koji je nestao bez traga.
Ramić je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook juče tražio pomoć, jer im danas, kako navodi, ističu turističke vize zbog čega će završiti u zatvoru.

"Ne daju nam pasoše, hranu, pare. Gledajte kako da nam pomognete, na bilo koji način. Sada smo u Pank Vulage - Villageu. Sutra (danas) nam ističu turističke vize i moramo izaći iz zemlje, inače ćemo u zatvor", apeluje Ramić.

Prema njegovim riječima, sa njim je zarobljeno još pet Srba, 10 Bošnjaka i jedan Hrvat.

Ramić je naveo da u kampu u kojem su smješteni ima Bugara, Rumuna, Kurda i ističe da su mu Bugari posudili laptop da se javi, ali da nije siguran da li će i to više moći.

"Mi smo ovdje došli na prevaru. Obećan nam je posao. Nijemac koji nas je doveo navodno je podigao neki novac i pobjegao u Njemačku. Sada su nas Iračani zarobili, oduzeli nam pasoše, ne daju nam hranu. Dobijemo jednu konzervu ribe dnevno, a radimo cijeli dan. Spavamo u nemogućim uslovima. Ovo je katastrofa", istakao je Ramić.

On je kaže da ne znaju ko je za njih nadležan i kome da se obrate.

Rodbina i prijatelji poručili su zatočenim državljanima BiH u Iraku da preduzimaju sve kako bi im pomogli da izađu iz te zemlje.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...