{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U dvorištu OŠ Gornje Živinice pronađena dva avionska projektila?

20.11.2013. u 19:43
0
8
U dvorištu OŠ Gornje Živinice pronađena dva avionska projektila?
0
U dvorištu OŠ Gornje Živinice pronađena dva avionska projektila?
Foto: Ilustracija
Službenicima PS Živinice prijavljeno je kako se u dvorištu OŠ Gornje Živinice nalaze dva zaostala avionska projektila iz posljednjeg rata u BiH. Navodno, avionski projektili su zakopani u školsko dvorište, a nakon dojave lokalitet je označen i osiguran.
"Direktor škole obavijestio je Kantonalni štab Civilne zaštite TK o informaciji da se u dvorišti škole nalaze zakopani projektili. Odmah smo izašli na teren, prikupili informacije i slučaj ostaje otvoren. Navodno projektili su zakopani 1992. godine“, kaže Benedin Pejić iz Kantonalno štaba Civilne zaštite TK.

Direktor Kantonalnog štaba Zdenko Tadić navodi kako je u prošlom ratu u OŠ Gornje Živinice bila smještena jedna jedinica Armije BiH, te da je lokalitet bio stalnim nadzorom.

"Otprilike priče su rekla - kazala, ali mi moramo provjeriti sve navode. Zbog čega je ovakva priča plasirana 21 godinu poslije tek ćemo utvrditi. Uglavnom mjesto je osigurano, a nastava u školi se odvija po planu i programu“, kaže Zdenko Tadić.

Ukoliko se utvrdi postojanje avionskih projektila, Kantonalni štab Civilne zaštite započet će otkrivanje terena, njegovo vađenje i na koncu uništavanje.

Komentar iz OŠ Gornje Živinice, odnosno direktora koji je prijavio službenicima PS Živinice postojanje zaostalnih projektila, nismo uspjeli dobiti jer se na službeni broj telefona niko nije javljao.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: