Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto znaci ne isplati se posteno raditi vise od pola ti uzmu ovako lagano na biro imas zdravstveno penziju i onako neces docekati po stazu i fino opletes na crno danas 40-50 maraka zaradis da se nasadis na glavu moze se ...a ne ovako 40-50 zaradis ovi ti uzmu 30
Radnici u relanom sektoru će biti žrtve. Budžetlijama sa visokim primanjima ionako isto kad im uzmeš 30 KM-40 KM. Ali sirotinji od 800 KM kad uzmeš 30 KM on će gladovati. Onaj Hurtic je konj! U zemlji ovolike nezaposlenosti treba da se smanjuju opterećenja na plaću a ne povećavaju! Osnovi ekonomije 1.dio.
nije toliko problem visina stope za veće plate, koliko je problem i dalje velika stopa doprinosa. Da bi efekat bio neutralan kako je fadil pinokio ranije obećavao, stopa mora spasti na oko 25%-26%, Ovako ce firme imati veći trošak (i to one koje mozda stvarno imaju solidne plate), sto ce vjerovatno uzrokovati da neki poslodavci i smanje te plate, a onda manje para ljudima na ruke i da troše, i opet zacarani krug.
@shahzudin...kolike su potrosacke korpe i place u regionu? Ovom poreznom politikom je gledano samo kako povecati dio kolaca za drzavu i nista vise...gdje su olaksice za socijalne kategorije?..Dakle, da bi sad platio osnovnu potrosacku korpu moras zaraditi skoro 2000..pa ti vidi gdje se to moze "nafatat"
ebem vam majku