{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Doboju pronađena 18. žrtva poplava u Republici Srpskoj

A
22.5.2014. u 09:13
0
10
U Doboju pronađena 18. žrtva poplava u Republici Srpskoj
0
U Doboju pronađena 18. žrtva poplava u Republici Srpskoj
Doboj (Foto: Klix.ba)
Sa pronađenim tijelom Dragice Salković (1939) iz Doboja, broj žrtava u poplavama u Republici Srpskoj popeo se na 18, saopšteno je iz MUP-a RS.
Uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem. Tijelo je nađeno na drugom spratu porodične kuće, gdje je starica živjela.

Iz MUP-a RS saopšteno je i da su gradu deminerski timovi Republičke uprave Civilne zaštite  na 2 lokacije: Doboj (4 lokacije: Kostajnica, HM stanica, Karanovac i Jošava - 6 "B" timova i 3 "A tima) i Prijedor (1 "A" tim, Tukovi i Bišćani). 

"Deminerski timovi pokušavaju da bezbjedno uklone sva nađena minsko-eksplozivna sredstava i da iz grada Doboja uklone ove opasne predmete. Molimo sve građane da ukoliko prilikom čišćenja svojih stanova, ulica i drugih objekata, naiđu na neki sumnjiv predmet ili sumnjaju da je u pitanju minsko-eksplozivno sredstvo, odmah prekinu sve radove i zaustave najbližeg policajaca ili pripadnika civilne zaštite kako bi oni pozvali deminere i kako bi predmet bio bezbjedno uklonjen", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

U Doboju se, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije, intenzivno radi na čišćenju grada, a humanitarna pomoć se dijeli na 35 punktova.

Građanima su potrebne rukavice, te sredstva za čišćenje i dezinfekciju prostora.

U Šekovićima i Modriči počela je sa radom lokacija za izdavanje ličnih dokumenata. U Doboju je osposobljena stanica za preuzimanje gotovih ličnih dokumenta i podnošenje zahtjeva za hitne putne isprave.

Veterinarske službe RS-a još jednom su apelovale na građane da, u cilju sprečavanja zaraze, sami ne uklanjaju životinje, koje u nastradale u poplavama, te da je neophodno ubrzati dostavu higijenski ispravne hrane i pitke vode za spašene životinje, kako se ne bi naknadno zarazile, te da bi se sačuvao preostali stočni fond.

Kada je u pitanju finansijska pomoć za područja ugrožena poplavama, do jučer je, navode iz Ministarstva finansija RS, prikupljeno ukupno 1.427.688 KM, dok je putem M:tel humanitarnog broja na osnovu poziva građana prikupljeno 248.416 KM. Na deviznom računu pri Unikredit banci do sada je prikupljeno deviznih sredstava u visini 270.661 KM. Pay Pal sistemom koji je od utroka  uveče u funkciji i koji građani mogu uplatiti aktiviranjem opcije na zvaničnoj internet stranici Vlade Republike Srpske, doznačeno je 9.218 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: