|

'U Dejtonu su svi dobili ono što je realno'

'U Dejtonu su svi dobili ono što je realno'
0
S
SRNA
21.11.2009. u 14:14
37
komentara
0

dijeljenja
'U Dejtonu su svi dobili ono što je realno'
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je da Ustav BiH i Dejtonski sporazum treba izvršavati, a ne mijenjati, jer, kako je naveo, promjena ustavnog i državnog uređenja BiH u ovom momentu može da donese samo lošije uređenje.
Povodom 14 godina od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Kuzmanović je rekao da ovim sporazumom nijedan od tri konstitutivna naroda u BiH nije dobio sve što je želio, već da su svi dobili ono što je realno i što se može ostvariti u BiH.

Kuzmanović je istakao da je Dejtonski sporazum jedno veliko političko i pravno djelo, koje je, kako je naveo, uspjelo da iznese osnovne stvari koje su bitne za BiH i Republiku Srpsku.

"Period od 14 godina za velike društvene događaje nije dug, ali za nas predstavlja značajno razdoblje", rekao Kuzmanović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su od samog usvajanja Dejtonskog sporazuma i donošenja Ustava određene političke snage počele da govore o tome da sporazum treba mijenjati, te unositi nove elemente, koji su potpuno nerealni i neostvarivi.

"Proteklih 14 godina vidim kao potpuno izvršavanje slova i duha Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali vidim i da postoje oni koji bi to rado mijenjali", naglasio je Kuzmanović i ocijenio da promjena ustavnog i državno uređenja BiH u ovom momentu može samo da donese lošije uređenje, zbog čega Ustav i Dejtonski sporazum treba izvršavati, a ne mijenjati.

On je dodao da to treba "pustiti vremenu", pa zajednički raditi kada se uoči da, kako je naveo, treba donijeti nešto novo.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...