{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U četvrtak nastavak pregovora o održavanju lokalnih izbora u Mostaru

5.6.2018. u 14:30
2
21
U četvrtak nastavak pregovora o održavanju lokalnih izbora u Mostaru
2
U četvrtak nastavak pregovora o održavanju lokalnih izbora u Mostaru
Foto: A. P./Klix.ba
Nakon skoro mjesec dana pauze, delegacije devet parlamentarnih stranaka u četvrtak bi trebale održati novi krug pregovora o održavanju lokalnih izbora u Mostaru, odnosno provedbi presude Ustavnog suda. Kako Klix.ba saznaje, sastanak je zakazan 7. juna u podne, na staroj lokaciji u Vijećnici Grada Mostara.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Domaćin ovog kruga pregovora je gradska organizacija SDA, a u pozivu koji je otišao na adrese ostalih političkih subjekata predviđen je razgovor o dvije tačke dnevnog reda. Trebalo bi se raditi na usaglašavanju stavova o prijedlogu izmjena Statuta, ali i na usaglašavanju "političkog sporazuma gradskih odbora političkih stranaka“.

Podsjećamo, posljednji sastanak održan je 10. maja i on nije donio poseban napredak. Novi je trebao biti održan za petnaest dana, ali zbog obaveza aktera, kao i vjerskih praznika, do njega nije došlo u predviđeno vrijeme.

U ranijim razgovorima došlo se do načelnog dogovora dva prihvatljiva modela popunjavanja Gradskog vijeća te rješavanja za Centralnu zonu. Problem je nastao kad su na dnevni red došle izmjene Statuta Grada Mostara.

Špekulira se da bi sastanak u četvrtak mogao biti posljednji, bez obzira na to da li bi dogovor bio postignut ili ne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: