Navodni incident
586

U čast "Herceg-Bosne" zastave Hrvatske postavljene u Orašju, jedna zapaljena u Žepču

Klix.ba
Foto: Posavina.info
Foto: Posavina.info
Uz glavne saobraćajnice na području općine Orašje tokom vikenda su na nekoliko lokacija postavljene zastave Republike Hrvatske.

Portal Dnevnik.ba prenio je da su zastave postavljene povodom 25. godišnjice osnivanja tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

Tokom jutra brojni portali u Hrvatskoj prenijeli su informaciju Mjesne zajednica Selište kod Žepča u kojoj se navodi da je na spomen obilježju poginulih pripadnika HVO zapaljena hrvatska zastava.

"Iskreno smo razočarani i uvrijeđeni ovakvim postupkokm onih kojima smeta zastava hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda BiH, ali istim poručujemo, da nas ovakvi postupci samo jačaju i daju dodatnu snagu za izgradnju društva ravnopravnih naroda", navodi se u saopćenju.

Mjesna zajednica Selište poziva sve policijske službenike da istraže ovaj slučaj te počinitelje ovoga vandalskog čina privedu pravdi, stoji u saopćenju predsjednika MZ Selište Stanka Kneževića.

Za razliku od fotografija na kojima se vidi da su zastave okaćene u Orašju, još nije objavljena ona o navodnoj paljevini zastave u Žepču.