BiH
17

U Bužimu klanjana dženaza Kemalu Veliću čija je smrt i dalje misterija

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
U bužimskom naselju Čava danas je klanjana dženaza Kemalu Veliću, za kojim se više od mjesec dana tragalo diljem Unsko-sanskog kantona, a čije je tijelo prije dva dana pronađeno u rijeci Uni u bihaćkom naselju Lohovo.

Dženaza Veliću klanjana je na porodičnom mezarju, uz prisustvo velikog broja članova porodice, prijatelja, ratnih saboraca i svih onih koji su željeli doći na ispraćaj bužimskog gazije.

Podsjećamo, Velić je 13. marta otišao u Kantonalnu bolnicu u Bihaću zbog upale pluća. Prema navodima članova njegove porodice, ljekar ga je pregledao i konstatovao da treba ostati u bolnici radi daljih pretraga i lošeg zdravstvenog stanja. Međutim, istog dana, tačnije navečer oko 23:30 sati, Kemal je izašao iz bolnice, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Više od mjesec trajala je potraga za Velićem, a u njoj su učestvovali članovi njegove porodice, prijatelji, boračka udruženja i MUP USK. Njegovo tijelo, koje je plutalo na rijeci Uni, pronađeno je prije dva dana u bihaćkom naselju Lohovo.

Okolnosti vezane uz nestanak Velića još uvijek su velika misterija, kao i sama smrt, a obdukcijom je utvrđeno da na njegovom tijelu nije bilo tragova nasilja.

Od njegovih poznanika doznajemo da je upravo na današnji dan, 17. aprila 2015. godine, klanjana dženaza i njegovoj supruzi, koja je preminula nakon teške bolesti.