BiH
5

Ni traga Kemalu Veliću iz Bužima: U potragu se uključila i boračka udruženja

Piše: M. Ć.
Danas je jedanaesti dan od kako je nestao Kemal Velić (1970.) iz Bužima i od kada mu se gubi svaki trag. Iako se u početku mislilo da za njegov pronalazak neće biti potrebno puno vremena, budući da se u potragu uključio MUP USK, Kemalova porodica i prijatelji, u međuvremenu nije zabilježen apsolutno nikakav pomak sa prvobitne tačke.

Kako su porodica i prijatelji Kemala Velića na izmaku snaga tokom desetodnevne potrage obratili su se za pomoć i bivšim saborcima, budući da je Kemal tokom rata bio pripadnik čuvenih bužimskih "Gazija".

Koordinacija boračkih udruženja sa područja općine Bužim već je održala nekoliko radnih sastanaka povodom nestanka njihovog saborca, a planirani su i sastanci u Policijskoj stanici Bužim, te sa ministrom i komesarom policije USK-a kako bi se organizirala veća i sinhroniziranija akcija potrage za Velićem.

Jučer se oglasio i Kemalov brat Smajo Velić, koji je naglasio da je razočaran sistemom koji je trebao i morao bolje funkcionisati u ovom slučaju. On kaže da je posebice zbunjujuća činjenica da je njegov brat Kemal nestao iz bolnice kasno navečer, a da, prema njegovim riječima, nije bio u stanju preći nekoliko koraka samostalno.

Danas su se oglasili i iz MUP-a USK kazavši da je prijava o nestanku Velić Kemala godine iz Dobrog Sela, općina Bužim, zaprimljena od strane njegovog brata dana 14.03.2016. godine.

"Velić Kemal zadnji put je viđen dana 13.03.2016. godine u večernjim satima u prostorijama Kantonalne bolnice u Bihaću gdje je trebao biti hospitaliziran i od tad o njegovom kretanju nema novih informacija. Pripadnici policije vrše intenzivnu potragu s ciljem pronalaska navedenog lica, a pozivamo sve one koji mogu dati korisne informacije o nestalom Veliću da se obrate u prvu policijsku stanicu ili pozovu besplatni broj telefona 122", kazali su u MUP-u.

Podsjećamo, Velić je, prema do sada dostupnim podacima, prije jedanaest dana samovoljno napustio Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić", gdje je bio na liječenju, od kada mu se gubi svaki trag.