BiH
2

U Bugojnu protesti podrške radnicima u Tuzli

FENA
Plenum građana Bugojna danas je na Gradskom trgu u Sultan-Ahmedovoj ulici u tome gradu organizirao proteste u znak podrške radnicima Tuzlanskog kantona.

"Mi se od samog početka borimo za prava svih obespravljenih radnika i građana u BiH, i nadamo se da ćemo uspjeti u tome. Plenum građana će se i dalje solidarizirati sa svim radnicima u svim dijelovima naše zemlje. U nedjelju je održan širi skup u Zenici gdje je i dogovoreno se od 20. oktobra u svim gradovima organiziraju neformalne grupe, koje će na ovaj način pružati podršku obespravljenim radnicima", kazao je Hanas Hajdarević, član Plenuma građana Bugojno.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje Plenum organizira s ciljem traženja načina za ostvarivanje radničkih prava.

Učesnici mirnih protesta poručili su vlastima i svima koji su odgovorni za teško stanje radnika i većine građana u BiH da krenu "raditi posao za koji su dobro plaćeni a radnicima propalih firmi osiguraju minimum dostojanstva i pravo na rad i život“.