{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Brčkom obilježavanje 20 godina od zločina nad civilima

F
FENA
26.4.2012. u 16:34
13
0
U Brčkom obilježavanje 20 godina od zločina nad civilima
13
U Brčkom obilježavanje 20 godina od zločina nad civilima
Brčko
Povodom obilježavanja 20 godina od zločina nad civilima u Brčkom u periodu 1992.-1995. godina, Udruženje porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka u saradnji s Udrugom obitelji nestalih, nasilno dovedenih i ubijenih Hrvata, te Udrugom zatočenih-Udruženjem logoraša distrikta, organizuje manifestaciju u sklopu koje će biti održano nekoliko javnih skupova.
"U ponedjeljak, 30 .aprila, planirano je okupljanje na graničnom prijelazu kod mosta na Savi gdje će biti položeno cvijeće i odata počast civilnim žrtvama ubijenim prilikom rušenja mosta 1992.godine. Zatim, 4. maja, predviđeno je okupljanje ispred hotela Posavine, gdje će biti položeno cvijeće ispred policijske stanice, obilazak Partizana i hangara u Luci gdje je bio logor, te obilazak Memorijalnog centra na Merajama", istakao je Ramiz Ahmetović, predsjednik ovog udruženja.

Za 7. maj planirano je okupljanje građanstva u hangaru JP Luka- u Sobi sjećanja, gdje će biti održan program posvećen sjećanju na civilne žrtve iz ovog rata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: