Obilne kiše
4

U Brčkom bez većih problema uslijed najavljenih padavina

FENA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Kolegij Vlade Brčko distrikta konstatirao je jutros kako nema većih problema na području tog distikta uslijed najavljenih padavina.

Kolegij Vlade Brčko distrikta konstatirao je jutros kako nema većih problema na području tog distikta uslijed najavljenih padalina.

Prema informacijama Odjela za javnu sigurnost, nema većih problema s vodotocima. Rijeke Tinja, Brka i Zovičica su u koritima. Razina vodostaja rijeke Save je 267 cm, a redovite mjere se uvode na 650 cm.

Primijećeno je da su kanali uz cestovne komunikacije puni vode, što bi moglo predstavljati problem ako bi pale veće količine kiše, istaknuto je na Kolegiju Vlade Brčko distrikta koja je jutros razmatrala stanje na terenu.

Odjel za javnu sigurnost je u stanju pripravnosti i vršit će praćenje stanja na terenu te reagirati adekvatno sukladno situaciji s ciljem ublažavanja i otklanjanja eventualnih posljedica.

Za građane koji primijete eventualne probleme na raspolaganju su besplatni pozivi na telefonske brojeve 121 i 123 te je do sada zaprimljen jedan poziv iz Mjesne zajednice Grbavica i tim je na terenu.

Iz Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo također je istaknuto da nema potrebe za aktiviranjem Plana obrane od poplava.

Vlada Brčko distrikta BiH zadužila je Inspekciju da obiđe lokaciju na Pljoštarama, gdje je došlo do prekida komunikacije uslijed radova na obilaznici i o tome informiraju Vladu.