Banja Luka, Sarajevo...
150

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata registrovano 66 pozitivnih na koronavirus

I. P.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata, odnosno do subote u 12 sati, u Federaciji BiH testirano je 548 uzoraka, od kojih je 36 pozitivno na COVID-19.
U Republici Srpskoj je, u međuvremenu, potvrđeno 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Ranije je Zavod za javno zdravstvo KS saopćio da je u posljednja 24 sata, odnosno do 8 sati ujutru, u glavnom gradu i okolini registrovano 14 slučajeva zaraze.

Novi slučajevi u Federaciji BiH registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-Sanskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 47.267 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.519 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 992 pacijenta, dok je trenutno aktivan 481 slučaj pozitivan na COVID-19.

Zabilježeno je ukupno 46 smrtnih slučajeva.

“Odgovornim ponašanjem i pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitimo sebe i druge. Držanje distance i izbjegavanje rukovanja, izbjegavanje većih okupljanja, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku uz održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora jednostavne su mjere čijim pridržavanjem dajemo veliki doprinos u sprječavanju širenja virusa i povećanja broja oboljelih", kažu iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.