Sastanak u MUP-u KS
0

U bivšu Dobrovoljačku stižu tri autobusa i nekoliko automobila

FENA
Dobrovoljačka ulica 1992. godine
Dobrovoljačka ulica 1992. godine
Članovi Pododbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Vlade RS-a danas su u Sarajevu razgovarali s dužnosnicima MUP-a Kantona Sarajevo (KS) o pripremama za obilježavanje stradanja pripadnika bivše JNA u Sarajevu u maju, 1992. godine u tadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici.

Na sastanku je utvrđen protokol obilježavanja 20 godina od dešavanja u Dobrovoljačkoj, prema kojem će 3. maja, a nakon okupljanja ispred crkve u Miljevićima, Istočno Sarajevo, sudionici obilježavanja organizirano u tri autobusa i nekoliko automobila krenuti prema ulici Hamdije Kreševljakovića (ranije Dobrovoljačka), gdje će nakon mirne šetnje položiti cvijeće i upaliti svijeće.

Kako je nakon sastanka novinarima kazao predsjednik Pododbora Vlade RS-a Velimir Dunjić, predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo su i ovaj put svoj posao obavili profesionalno i veoma korektno.

Dodao je da zasada nema nikavih problema u organizaciji, niti najave nekih neplaniranih događaja ili protesta tokom ceremonije obilježavanja stradanja vojnika bivše JNA.

Prošle sedmice održan je preliminarni sastanak u MUP-u Kantona Sarajevo kada je, u skladu s kantonalnim Zakonom o javnom okupljanju, podnesen zahtjev za održavanje skupa u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, na istom mjestu gdje i prošle godine.