{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U bijeljinskom naselju Novi ugroženo 12 domaćinstava

F
27.6.2010. u 15:19
0
0
U bijeljinskom naselju Novi ugroženo 12 domaćinstava
0
U bijeljinskom naselju Novi ugroženo 12 domaćinstava
Foto: Arhiv
U bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Novi i dalje je ugroženo 12 domaćinstava, a poplave su nanijele ogromne štete području koje je bilo zaplavljeno prethodnih dana.
Štete su evidentirane na stambenim objektima, poljoprivrednom zemljištu, stočnom fondu i putnoj mreži, a i dalje je poplavljen put u ovoj mjesnoj zajednici i na jednoj lokaciji, saopćeno je iz Uprave civilne zaštite.

Nastavlja se sa mjerama sanacije terena, vrši se čišćenje i pranje ulica, crpljenje vode iz objekata i udubljenja u kojima se voda zadržala, provodi dezinfekcija objekata i snabdijevanje stanovništva vodom

Vodostaj rijeke Save je u blagom porastu i jutros u 7 sati iznosio je 660 centimetara na vodomjeru u Rači.

U banjalučkoj ulici Stefana Dečanskog kod broja 43 jučer se pojavilo veće klizište, koje ugrožava pet ili šest domaćinstava.

Ponovo se aktiviralo i klizište u Ulici Braće Miletića broj 46 u naselju Novoselija, iznad kuće, a pojavio se i rascjep u brdu širine oko pola metra i oko metar dužine.

Na području općine Gradiška stanje se normalizuje, a vodostaj rijeke Save je u opadanju. Voda se uglavnom povukla iz poplavljenih kuća, ali je ostala u dvorištima i kanalima, te na poljoprivrednim površinama.

Vrši se ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija, voda za piće je još dobra za upotrebu, dok se higijensko-epidemiološke mjere vrše tamo gdje je to moguće učiniti, navodi se u saopćenju Civilne zaštite.

I u općini Srbac stanje se normalizuje, voda se povukla, osim iz dijela Vrbaske ulice, gdje se očekuje da se voda povuče u toku dana.

Nivo rijeke Spriječe u općini Petrovo postepeno opada i voda se povlači u korito, dok se na teritoriji općine Teslić provode mjere sanacije posljedica izazvanih poplavama. U Mjesnoj zajednici Donji Ranković zbog pojave klizišta četiri porodice su evakuirane i zbrinute.

U opštini Modriča vodostaj rijeke Bosne je i dalje u opadanju, a formirane su 22 komisije za procjenu štete.

I u općini Derventa nivo rijeke Ukrine je u opadanju i voda sa poplavljenog područja se povukla, izuzev nižih područja.

Provode se higijensko-epidemiološke mjere i odvoženje nanesenog otpada. Zbog nedostatka većeg broja pumpi, ispumpavanje vode iz podruma se odvija usporenom dinamikom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: