{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bijeljini zbog epidemiološke situacije potrebne vakcine

F
28.5.2014. u 10:08
7
1
U Bijeljini zbog epidemiološke situacije potrebne vakcine
7
U Bijeljini zbog epidemiološke situacije potrebne vakcine
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanje na području Grada Bijeljina se nakon velikih poplava normalizuje.
Iz Civilne zaštite RS-a navode da je u poplavljenom području uz rijeku Savu uklonjen veći dio uginule stoke, ali je epidemiološka situacija i dalje rizična.

Također prisutan je i problem "vodenih džepova" u samom gradu, kao i na području Mjesne zajednice Dvorovi.

Tokom jučerašnjeg dana težišna aktivnost je bila na prikupljanju uginulih životinja u Velinom Selu, Brocu, Batkoviću, Ostojićevu i Balatunu.Prikupljeno je oko sedam tona uginule stoke.

U narednom periodu vršit će se prikupljanje po individualnim prijavama.

Tokom jučerašnjeg dana je vršeno intenzivno prikupljanje i odvoženje kabastog otpada od Bijeljine prema Dvorovima, Trnjacima i Balatunu, a uklonjeno je oko 380 tona tog otpada.

Ekipe Doma zdravlja Bijeljina u saradnji s radnicima Instituta za javno zdravstvo iz Banje Luke su obavile dezinfekciju 367 stambenih objekata u Dvorovima, Balatunu, Gojsovcu, Komitskoj ulici, Dazdarevu, Kojčinovcu i Patkovači.

U saradnji sa zdravstveno sanitarnim inspektorom izvršen je i sanitarno tehnički i higijenski nadzor kolektivnih smještaja u Brocu, Međašima i Gimnaziji-sportska dvorana, u kojima boravi 320 osoba.

Do sada je popisano 1.647 stambenih objekata u koje je prodrla voda.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina nastavit će, uz asistenciju vatrogasnih timova iz Turske i Slovenije, crpljenje vode iz poplavljenih područja, ulica i objekata.

Bijeljini je potrebna pomoć kada su u pitanju vakcine protiv tetanusa i zmijskog ujeda, sredstva za dezinfekciju (odijela za dezinfekciju, maske s hepa filterom, rukavice za dezinfekciju), antibiotici, kortikosteroidi, analgetici, bronhodilatatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: