|

U Bihaću u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković

U Bihaću u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković
48
F
FENA
12.7.2019. u 15:20
9
komentara
48

dijeljenja
U Bihaću u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković MIrza Sadiković
U Bihaću je nakon kratke i teške bolesti u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković. Novinarstvom se bavio od 1984. godine kada je radio u listu "Oslobođenje", a od 1987. do 2015. godine, koje je otišao u penziju, radio je za RTV Sarajevo, RTV BiH, te na Federalnoj TV i BHT1.
Dobitnik je najvišeg novinarskog priznanja u BiH – nagrade "Srđan Aleksić" za kontinuirano izvještavanje o ljudskim pravima i razvoj društveno odgovornog novinarstva i doprinos u izgradnji BiH, zatim promociji ljudskih prava, empatiji i senzibiliziranju javnosti za istinske civilizacijske vrijednosti.

Pored toga dobitnik je Plakete Unije za održivi povratak i integracije BiH za nesebičan dugogodišnji doprinos i podršku izbjeglicama i raseljenim licima, provođenju Aneksa VII Dejtonskog mirovnog ugovora, a ove godine dobio je i najviše priznanje Grada Bihaća, Povelja "26. februar".

Dženaza će biti klanjana u nedjelju, 14. jula, na mezarju Humci iza ikindije namaza, a komemorativna sjednica bit će održana sutra u 11 sati u Kulturnom centru u Bihaću.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...